ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Συνεχίζουν τα… μαγικά οι Ισπανοί !! (videos)

Το γεγονός ότι την Τρίτη (27/07) η εθνική Ισπανίας κάτω των 19 ετών προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων επικρατώντας με 3-1 της Αγγλίας δεν προξενεί καμία έκπληξη. Άλλωστε το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι πως οι «φούριας ρόχας» μετά το πρωτότυπο πέναλτι του Καλβέντε πριν από λίγες ημέρες, προσέφεραν ακόμα μια «μαγική» στιγμή στο ματς με τους Άγγλους.
Κατά τη διάρκεια του ημιτελικού και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Ισπανίας, οι νεαροί Ίβηρες αποφάσισαν να δοκιμάσουν μια εκπληκτική κομπίνα σε μια εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και άφησε τους Άγγλους διεθνείς να… ψάχνονται.

Ο Κέκο πήρε φόρα με σκοπό να εκτελέσει απευθείας το φάουλ, όμως τη στιγμή που ήταν έτοιμος να «πυροβολήσει», ο Τιάγκο Αλκαντάρα, που στεκόταν κοντά στην μπάλα, με μια εξαιρετική σκαφτή πάσα πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος, βγάζοντας σε θέση βολής τον Σέρχιο Κανάλες. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κάτι άλλο να κάνει από το να πλασάρει σωστά και να γράψει το τελικό 3-1 για την Ισπανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτομάστορες αυτής της κομπίνας ήταν οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής, Χουάν Σεμπιάστιαν Βερόν και Χαβιέ Ζανέτι, σε μια αναμέτρηση απέναντι στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Όμως, σίγουρα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο των νεαρών Ισπανών αστέρων.
Ευρωπαϊκό Νέων: Ισπανία - Αγγλία 3-1




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: