ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Άρης-Γιαγκελόνια 2-2 (video)


Τα εύκολα δύσκολα κατάφερε να κάνει ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι παίκτες του Κούπερ αρκέστηκαν στο 1-2 στην Πολωνία και στο γρήγορο γκολ του Τσέζαρεκ και φάνηκαν ιδιαίτερα κακοί στη συνέχεια. Η Γιαγκελόνια με δύο πάρα πολύ τυχερά τέρματα πήραν το προβάδισμα και το παιχνίδι πήγαινε στην παράταση. Ωστόσο ο Άρης αντέδρασε, ισοφάρισε στο 75΄ με αυστηρό πέναλτι του Τσέζαρεκ αλλά τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά. Οι Πολωνοί πίεζαν αλλά ο Σηφάκης δεν τους επέτρεψε να πετύχουν τρίτο γκολ. Μετά τα αποτέλεσμα ο Άρης προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αύριο θα μάθει τον επόμενο αντίπαλο του.
Κατά διαστήματα ενδιαφέρον το παιχνίδι, που στιγματίστηκε από επεισόδια στο πρώτο ημίχρονο μεταξύ οπαδών της Γιαγκελόνια και αστυνομικών δυνάμεων, με τον Αρη να προσπαθεί να αποκτήσει από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κάτι που μεταφράστηκε νωρίς σε γκολ, γεγονός που του επέτρεψε να… βλέπει κοντά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Στο 19', συγκεκριμένα, ο Τσέζαρεκ άνοιξε το σκορ, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο. Η… χαρά, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 26' οι Πολωνοί ισοφάρισαν με σουτ του Μπούρκχαρτ, η μπάλα κόντραρε στον Ρονάλντο Γκιάρο, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 66' , με απευθείας εκτέλεση φάουλ και πάλι με κόντρα αυτή τη φορά στον Ναφτί, έδωσε τα ηνία στην ομάδα του.

Στο 73' ο Τσέζαρεκ «λύτρωσε» τους Θεσσαλονικείς με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα. Οι Πολωνοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για «θέατρο» του Κροάτη. Οι Πολωνοί μάλλον έχουν δίκιο αφού από τα ριπλέι ο Σκέρλα δεν φαίνεται να ενοχλεί αντικανονικά τον Κροάτη επιθετικό. Με τον καταλογισμό της παράβασης αποβλήθηκε από τον πάγκο της Γιαγκελόνια ο τεχνικός της, Μίκαλ Πρόμπιερτς.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα οι Πολωνοί πίεσαν για να πετύχουν γκολ, ο Σηφάκης, ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του σε ισάριθμες προσπάθειες του Γκροζίνσκι (80', 82').

Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)

Κίτρινες: Τόχα, Ναφτί, Σηφάκης - Σίντκι

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (84' Κουλουχέρης), Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Ναφτί (Πρίττας), Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο (69' Τσεσνάουσκις), Κόκε, Τσέζαρεκ

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Σαντομιέρσκι, Κιούπιζ, Σίντκι (46' Κασκελάν), Κιγιάνσκας, Νοραμπουένα, Μακουσεζέφσκι (51' Φρανκόφσκι), Σκέρλα, Χέρμες, Γκρζιμπ, Μπούρκχαρντ (83' Λάτο), Γκροζίνσκι


Λεπτό προς λεπτό

20:46 Πρώτο σφύριγμα στον αγώνα με την Γιαγκελόνια στη σέντρα. Μαύρες εμφανίσεις για τον Άρη, λευκές οι Πολωνοί.

1΄ Σουτ του Ναραμπουένα εκτός περιοχής, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.

13΄ Μακρινό σουτ του Ναφτί, δύσκολη απόκρουση του Σαντομιέρσκι, ο Μίσελ πήρε το ριμπάουντ αλλά ο πορτιέρο της Γιαγκελόνια απόκρουσε και πάλι.

14΄ Σουτ του Τσέζαρεκ, η μπάλα λίγο άουτ.

19΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! 1-0 ο Άρης με σκόρερ τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ο Κάλβο εκτέλεσε το φάουλ, ο Μακουζέφσκι πήρε την κεφαλιά αλλά προς τα πίσω και ο Τσέζαρεκ εύκολα με το κεφάλι σκόραρε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη.

23΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπούρκχαντ που δεν ανησυχεί τον Σηφάκη που αποκρούει με γροθιές.

25΄ΓΚΟΛ. 1-1 με τον Μπούρκχαρντ. Ο Μπούρκχαρντ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Ρονάλντο Γιάρο αλλάζοντας πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σηφάκη.

26΄ Επεισόδια στις κερκίδες μεταξύ Πολωνών φιλάθλων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

30΄ Κίτρινη κάρτα στον Σιντκί.

31΄ Κίτρινη κάρτα και για τον Άρη με δράστη τον Τόχα.

40΄ Σουτ του Μακουσέφσκι, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σηφάκης.

45+2΄ Ωραίο σουτ του Κάλβο, σε κόρνερ ο Σαντομιέρσκι.

21:34 Τέλος του πρώτου μέρους. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Άρης προκρίνεται στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

21:51 Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλαγή για την Γιαγκελόνια, στη θέση του Σιντκί ο Κοσελάν.

47΄ Σουτ του Κόκε, η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαντομιέρσκι.

50΄ Δεύτερη αλλαγή για την Γιαγκελόνια, ο Φρανκόφσκι στη θέση του Μακουζέφσκι.

58΄ Κίτρινη κάρτα ο Κούπιτς για την Γιαγκελόνια.

61΄ Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Γκροσίτσκι, η μπάλα περνά από όλους και καταλήγει άουτ.

66΄ ΓΚΟΛ. Δεύτερο γκολ για την Γιαγκελόνια και πάλι πολύ τυχερό. Δράστης και πάλι ο Μπούρκχαρντ που εκτέλεσε ένα φάουλ αλλά η μπάλα κόντρα στον Ναφτί καταλήγοντας στα δίχτυα του Άρη. Οι Πολωνοί ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και αν δεν αλλάξει κάτι πάμε για παράταση.

69΄ Άμεση αντίδραση από τον Κούπερ, ο Τσεσνάουσκις στη θέση του Κάλβο.

71΄ Πέναλτι για τον Άρη που κέρδισε ο Τσέζαρεκ σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Σκέρλα. Αυστηρή απόφαση του Ρουμάνου διαιτητή.

74΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! 2-2 με τον Τσέζαρεκ να ευστοχεί από την λευκή βούλα.

78΄ Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, ο Πρίττας στη θέση του Ναφτί.

82΄ Σουτ του Γκροσίτσκι μέσα από την περιοχή, ο Σηφάκης απομακρύνει.

83΄ Ο Λάτο στη θέση του Μπούρκχαρτ.

84΄ Τελευταία αλλαγή για τον Άρη, ο Κουλουχέρης στη θέση του Νέτο.

85΄ Δυνατό σουτ του Χέρμες, η μπάλα στην αγκαλιά του Σηφάκη.

90+1΄ Κίτρινη κάρτα ο Κουλουχέρης.

90+2΄ Κίτρινη κάρτα ο Σηφάκης για καθυστερήσεις.

22:41 Τέλος. 2-2 και ο Άρης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Άρης-Γιαγκελόνια 2-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: