ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Γράφει ιστορία ο Μπαρικέλο!

Για πάντα θα μείνει χαραγμένος στο μυαλό του Ρούμπενς Μπαρικέλο ο 13ος αγώνας του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στο Βέλγιο, καθώς αυτός θα είναι ο 300στος για τον Βραζιλίανο πιλότο.
 Ο 38χρονος πιλότος θα σπάσει κάθε ρεκόρ στο πρωτάθλημα, αφού κανένας πιλότος δεν έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε τόσα γκραν πρι. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1993 με την ομάδα της Jordan στην οποία έμεινε μέχρι το 1996, όπου και μετακινήθηκε στην Stewart. Τα περισσότερα χρόνια στο πρωτάθλημα της F1 τα πέρασε στη σκουντερία, 2000-2005. Τη συγκεκριμένη πενταετία τερμάτισε δύο φορές στη δεύτερη θέση.

Η περσινή χρονιά με την τότε νεοεισερχόμενη Brawn GP, ήταν μια από τις καλύτερες, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Φέτος, ανήκει στη Williams, ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.

«Αισθάνομαι προνομιούχος που βρίσκομαι τόσα χρόνια στο σπορ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το ρεκόρ. Σχεδιάζω να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός κκαι μετά τα 300 γκραν πρι», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: