ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Θα δουλεύουν όλη νύχτα - Η UEFA δύσκολα να δώσει νέα παράταση

Καραϊσκάκη η μόνη λύση είπε ο Αδαμίδης.

Με δηλώσεις του ο Αδαμίδης μίλησε περί ντροπής για τον μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου, αφού όπως είπε το παιχνίδι με την Νταντί είναι θέμα εθνική σημασίας, και ο Τσακίρης αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του εξαρχής για το γήπεδο της Νέας Σμύρνης τονίζοντας πως "δεν είναι τσάτσος" όπως είπε χαρακτηριστικά.


Από εκεί και πέρα, με συνοπτικές διαδικασίες πλέον, η ΑΕΚ - όπως άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του ο Αδαμίδης, στρέφεται στην λύση του Καραϊσκάκη. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, ο Σπανός και ο επίσημος Ολυμπιακός έδωσαν αμέσως την συγκατάθεσή τους όταν η ΑΕΚ έψαχνε γήπεδο. Το ίδιο έκανε και ο ερασιτέχνης Πανιώνιος, ενώ δήλωσε πως ο λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε τη Λεωφόρο ήταν επειδή την Πέμπτη θέλει η ομάδα το γήπεδο για να προπονηθεί (λόγο του αγώνα με την Ξάνθη) και όχι για λόγους ασφαλείας των πετάλων του γηπέδου.

Το γήπεδο του Ατρομήτου (που προτίμησαν σε πρώτη φάση)κρίθηκε ακατάλληλο, ενώ ο Ολυμπιακός ήθελε από την αστυνομία - και όχι μόνο - να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και να διασφαλίσει ότι το γήπεδο μετά το παιχνίδι θα το παραλάβει ακέραιο όπως θα το παραδώσει. Προφανώς στην ΑΕΚ δεν ήθελαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και έτσι προτιμήθηκε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.


Εν συνεχεία ο Αδαμίδης παραδέχεται πως πλέον δεν υπάρχει άλλη λύση, και αν δοθεί η ευκαιρία από την ΟΥΕΦΑ, σε περίπτωση που δεν προλάβουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στη Νέα Σμύρνη, θα κάνει ότι μπορεί για να γίνει το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.


Αυτή τη στιγμή, εδώ και κάποιες ώρες και μέχρι το πρωί, υπάρχει ένα μίνι συνεργείο, ο γεωπόνος του γηπέδου και αρκετοί άλλοι οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Πράγμα δύσκολο βέβαια, γιατί για να καταλάβετε εκτός του ότι δεν υπάρχουν πάγκοι και τέρματα, λείπουν τεράστια κομμάτια από το χόρτο και από κάτω υπάρχουν "κρατήρες" βάθους 15-20 πόντων!


Επίσης, υπάρχουν στο χώρο του γηπέδου και τριγύρω μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ και πάνω από 500 ένστολοι.


Η ΑΕΚ θα περιμένει να αποφανθεί ο παρατηρητής της UEFA που θα επισκεφθεί το γήπεδο της Νέας Σμύρνης αύριο το μεσημέρι γύρω στις 12:00 για το αν μπορεί ή όχι να διεξαχθεί εκεί ο αγώνας με τη σκωτσέζικη ομάδα την Πέμπτη το βράδυ.


Αν όχι, τότε η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο φαληρικό γήπεδο - αν το εγκρίνει φυσικά η UEFA - χωρίς όμως τη συμπαράσταση των φιλάθλων της. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ο παρατηρητής της UEFA δεν δώσει το "πράσινο φως", η θέση της ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολη και το ότι υπάρχει και το Καραϊσκάκη δεν σημαίνει ότι εύκολα θα πει το ΟΚ η UEFA, γιατί όπως καταλαβαίνετε θα υπάρξουν πιέσεις από την Νταντί για τον αποκλεισμό της. Ένα σενάριο με το οποίο φλερτάρει επικίνδυνα πλέον η ΑΕΚ. Άλλωστε τις διαθέσεις του τις έδειξε ήδη ο πρόεδρός τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: