ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κέρκυρα: Πνίγεται κυριολεκτικά η πόλη στο σκουπίδι!!!

  Δεσμευμένο στη τράπεζα ποσό για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Δήμο! 

Δραματική τροπή παίρνει το θέμα της καθαριότητας καθώς λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στο Δήμο Κερκυραίων, η πόλη πνίγεται κυριολεκτικά στο σκουπίδι,εικόνα που κάθε άλλο παρά συνάδει με το εορταστικό κλίμα των ημερών.Μέσα σε όλα αυτά η σημερινή Γ.Σ. των εργαζομένων αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να γίνει η εξόφληση αυτών που τους οφείλονται.

Ακολούθησε συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Γ. Βλάσση, ποσό που επρόκειτο να διατεθεί για τη μισθοδοσία (περίπου 500.000 ευρώ) είναι δεσμευμένο (σ.σ.από τους σχολικούς φύλακες) που επίσης διεκδικούν καταβολή δεδουλευμένων.
Μέσα σε όλα αυτά ακόμη δεν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό του Δήμου το ποσό που αντιστοιχεί στη δόση Δεκεμβρίου των ΚΑΠ.
Η  Γ.Σ. του σωματείου εργαζομένων αποφάσισε ακόμη να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά της δημοτικής αρχής για το θέμα της καταβολής των οφειλομένων.
« Η αλήθεια είναι μία ότι δεν μπορούμε να πληρωθούμε. Ακόμη και μέχρι την Πρωτοχρονιά  δεν θα πάρουμε χρήματα σύμφωνα με όσα λέει η τράπεζα. Η δέσμευση του λογαριασμού, είναι υπαιτιότητα του Δήμου Κερκυραίων, δεν έπρεπε να το επιτρέψουν» δήλωσε ο κ. Βλάσσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γ.Σ. τέθηκε  η πρόταση να αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας στα 5 απορριμματοφόρα για να γίνει έστω και μερική αποκομιδή, αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων, μέσα σε κλίμα αγανάκτησης.
Επίσης ακούστηκε ότι ο δήμος έχει προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο για την αποκομιδή απορριμμάτων, πράγμα που διεύψευσε ο παριστάμενος αντιδήμαρχος  Α. Κουρής.
Αύριο αναμένεται κατάληψη του γραφείου του δημάρχου και των αντιδημάρχων απο τους εργαζόμενους και νέα συγκέντρωση έξω από την τράπεζα.
http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2010/12/blog-post_4842.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις