ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ερχεται ο χειμώνας την Παρασκευή!!!

Αναμένονται χιονοπτώσεις σε Αττική και Αιγαίο
Αισθητή πτώση θα σημειώσει από το πρωί της Παρασκευής η θερμοκρασία, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν σε ένταση τα 9 και πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.
Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα βόρεια ορεινά  και αργότερα θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά της χώρας και, πρόσκαιρα, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.  Βελτίωση του καιρού αναμένεται για τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα από το απόγευμα της Παρασκευής.
Οσον αφορά στην Αττική, την Παρασκευή η ΕΜΥ περιμένει βροχές και καταιγίδες που πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση 8 και, πρόσκαιρα, 9 μποφόρ, ενώ μαζί με τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Για την Αττική η ΕΜΥ αναμένει εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ της Παρασκευής, σημειώνει ωστόσο πως χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τόσο στα βόρεια όσο και σε περιοχές του νομού με χαμηλό υψόμετρο.
Για το Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει χιονόνερο ή χιόνι και τοπικές καταιγίδες, επισημαίνοντας πως τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: