ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το Facebook της εφορίας!!!

Μια νέα ρύθμιση που όπως όλα δείχνουν θα συμπεριλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, προβλέπει τη δημιουργία λίστας με τα ονόματα όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς το ∆ηµόσιο, από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω, η οποία θα δημοσιοποιείται από το υπουργείο Οικονοµικών.
Επίσης θα θεσπιστούν κριτήρια για την κατάταξη των οφειλών αυτών σε εισπράξιµες και µη εισπράξιµες, ενώ τα ονόµατα των µεγαλοοφειλετών οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές θα δηµοσιοποιούνται μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστηµα, έτσι ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία και το κίνητρο να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Το συγκεκριμένο νοµοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο στο Υπουργικό Συµβούλιο και σύμφωνα με το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου θα πάει προς ψήφιση στα τέλη Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι όμως η μόνη που περιλαμβάνεται σε αυτό, θα περιέχει µια σειρά από ρυθµίσεις για αυστηρότερες φορο-ποινές, όπως αυτόφωρο για µη απόδοση ΦΠΑ ακόµη και για ποσά αρκετά κάτω των 50.000 ευρώ, αλλά και µέτρα - ανάσα για τις επιχειρήσεις όπως µείωση του συντελεστή φορολόγησης στα αδιανέµητα κέρδη από 24% σε 20% και αναβολή για ένα έτος του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες µετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: