ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Super League: Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος 0-0 (video)

Ο Πανιώνιος πήρε αυτό που ήθελε στο Βόλο, 0-0, αναγκάζοντας τον... μετρ της ισοπαλίας στη φετινή Super League, Ολυμπιακό Βόλου να γνωρίσει το ένατο «Χ» στο πρωτάθλημα και πέμπτο εντός έδρας! Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη ισοπαλία των δύο αντιπάλων στη Super League.
Η απουσία του Ούμπιντες ήταν εμφανής για τους γηπεδούχους στο δημιουργικό κομμάτι. Συν τοις άλλοις ο Γιούργκεν Μάχο, όποτε χρειάστηκε επενέβη σωστά, οπότε ο σημαντικός εκτός έδρας βαθμός για τους «κυανέρυθρους» μπορεί να πει κανείς ότι ήλθε με σχετική ευκολία. Μάλιστα αν οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ήταν κατά τι περισσότερο προσεκτικοί θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς οι ευκαιρίες των παικτών του Σάκη Τσιώλη ήταν περισσότερο... κλασικές, όσο δόκιμο είναι αυτό. Ωστόσο, από τη στιγμή που έβλεπαν οι «κυανέρυθροι» ότι στερεύουν οι δυνάμεις των γηπεδούχων και με την είσοδο του Νταβόρ Κούκετς πάτησαν καλύτερα, αλλά και πάλι δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο από το να κρατήσουν το «0».
Αυτός πρέπει να ήταν και ο στόχος τους, με βάση τον τρόπο που παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Γεμάτο κέντρο, πίεση με το που κατέβαινε η μπάλα τη μεσαία γραμμή και... ταμπούρι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν την αντίπαλη εστία με δύο σουτ του Καπετάνου, στο 2΄ και στο 11΄ (εξουδετέρωσε και στις δύο περιπτώσεις ο Μάχο). Η μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλούς δημιουργήθηκε και χάθηκε στο 25΄, με τον Σέλεσι να βρίσκεται απέναντι από τον Αυστριακό τερματοφύλακα, αλλά να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτίων. Στη συνέχεια οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και είχαν δύο καλά σουτ, με τον Κουμορτζί στο 26΄ και τον Ριέρα στο 28΄, που δεν βρήκαν στόχο.

Ο Σάκης Τσιώλης έκανε στο ημίχρονο τη... συνηθισμένη του αλλαγή, περνώντας στον αγώνα τον Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος (σκόρερ στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου) έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του και στο 52΄ μπήκε από τα δεξιά και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτίων, ενώ δύο λεπτά αργότερα έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε μπαλιά... πάρε-βάλε στον Σολάκη, ο οποίος όμως είδε τον Μάχο να βγαίνει και να απλώνει το κορμί του, αποσοβώντας βέβαιο γκολ. Ο Αυστριακός ήταν σε πολύ καλή μέρα και το έδειξε και στο 58΄, όταν εξουδετέρωσε το σουτ του Μόνχε.

Ο Πανιώνιος αντέδρασε με ένα καλό σουτ του Τσότσαλιτς στο 65΄, που έφυγε μόλις άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κούκετς δεν μπόρεσε να κοντρολάρει τη μπάλα, ενώ έβγαινε μόνος απέναντι στον Γιακούποβιτς. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε και πάλι στους «κυανέρυθρους», με τον Σκούρτη να μην καταφέρνει στο 83΄ να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ετσι διατηρήθηκε το 0-0 ως το τέλος.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Σανκαρέ, Ζαραδούκας - Ομο, Βαρό, Μάχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Μητρόπουλος (46΄ Μπρέσκα), Ζέλεσι, Ντολεζάι, Καπετάνος (73΄ Ρόκας), Αλβαρεζ, Σολάκης (86΄ Ψυχογιός), Μαρτίν, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Μόνχε.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Βαρό, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Ομο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (77΄ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (59΄ Κούκετς), Ριέρα, Μπάλαμπαν (77΄ Σκούρτης).


Παρακολουθείστε τις σημαντικότερες στιγμές της αναμέτρησης μέσω του LIVE του Sportnooz:


17:16 Έναρξη της αναμέτρησης...


1'
Σουτ του Καπετάνου, απόκρουση του Μάχο.


10' Διπλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο, με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει διαδοχικά τα σουτ του Ριέρα και του Μπάλαμπαν.


11' Πολύ ωραία φάση για τον Ολυμπιακό Βόλου! Ο Μάρτιν έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, με τον Καπετάνο να πιάνει απευθείας το σουτ, όμως, ο Μάχο ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

13' Κίτρινη κάρτα στον Όμο για μαρκάρισμα στον Μόνχε.


15' Ο Σανκαρέ βλέπει την κίτρινη κάρτα στο ματς για μαρκάρισμά του στον Τσότσαλιτς.


18' Κίτρινη κάρτα στον Ζαραδούκα για μαρκάρισμα στον Σάμαρη.


26' Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, πρώτη στον αγώνα. Ο Σολάκης με τακουνάκι έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Σέλεζι με τον Ούγγρο να αστοχεί απέναντι στον Μάχο.


27' Ο Κουμορτζί σουτάρει αμαρκάριστος λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει άουτ.


31' Κίτρινη κάρτα στον Βαρό.


18:04
Λήξη πρώτου ημιχρόνου, Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος 0-0.


18:22 Έναρξη στο δεύτερο μέρος. Πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους με τον Μπρέσκα να παίρνει τη θέση του νεαρού Μητρόπουλου.


51' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Μπρέσκα να μπαίνει από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, αλλά να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.


54'
Χαμένο τετ α τετ για τον Ηλία Σολάκη! Ο έμπειρος επιθετικός τροφοδοτήθηκε από τον Μπρέσκα, αλλά έχασε το κοντρόλ μπροστά από τον Μάχο με αποτέλεσμα να μην πλασάρει σωστά.


56' Ο Κουμορτζί από μακριά προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Γιακούποβιτς, αλλά δεν τα καταφέρνει.


58'
Ο Μόνχε σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής, αλλά ξανά ο Μάχο αντιδρά σωστά.


59'
Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Λεμονής βγάζει τον Σάμαρη και βάζει στη θέση του τον Κούκετς.


64' Αντιδρά ο Πανιώνιος με τον Ριέρα να βρίσκει τον Κουμορτζί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, τον Γκανέζο να σουτάρει και το σουτ του να κοντράρεται. αλλά στη συνέχεια ο Τσότσαλιτς πήρε το ριμπάουντ και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς.


67' Η κάθετη πάσα του Κοντοέ ήταν λίγο πιο δυνατή απ' ότι έπρεπε, το κοντρόλ του Κούκετς επίσης λίγο πιο κακό απ' ότι έπρεπε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιακούποβιτς.


69' Κίτρινη κάρτα για τον Μάχο.


73' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ρόκας στη θέση του Καπετάνου.


77' Διπλή αλλαγή για τον Πανιώνιο. Γουνδουλάκης και Σκούρτης αντικαθιστούν τους Μπάλαμπαν και Κουμορτζί.


83' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ριέρα και Σκούρτης έπαιξαν ωραία το «1-2» με τον τελευταίο να μπαίνει μόνος του από τα δεξιά απέναντι στον Γιακούποβιτς, αλλά αντί να πλασάρει σέντραρε παράλληλα στον... κανένα.


86'
Τρίτη αλλαγή και για τους γηπεδούχους με τον Ψυχογιό να παίρνει τη θέση του Σολάκη.


Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.


90+3' Σουτ του Μπρέσκα πάνω στον Μάχο.


19:12 Λήξη της αναμέτρησης, Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος 0-0.
Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος 0-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: