ΣΙΝΕ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Super League: Κέρκυρα-Λάρισα 1-0 (video)

Πολύτιμη νίκη με 1-0 πέτυχε η Κέρκυρα, στο «νησί των Φαιάκων» κόντρα στην ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 73ο λεπτό ο Μαζνόφ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα γηπεδούχων, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την ομάδα της Λάρισας στον «πάτο» της βαθμολογίας.
Στο πρώτο ημίχρονο η Κέρκυρα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είχε την υπεροχή στις κινήσεις και στις επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά έως εκεί, καθώς δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην πολυπρόσωπη άμυνα της θεσσαλικής ομάδας. Ετσι δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αν και σε αυτό «συνετέλεσε» και ο διαιτητής του αγώνα. Ο Αμπάρκιολης δεν υπέδειξε το σημείο του πέναλτι στο 15ο λεπτό, μολονότι η ανατροπή του Επστάιν από τον Βελάσκο μέσα στην περιοχή ήταν ολοφάνερη!
Στην επανάληψη, η Λάρισα ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, καθώς εμφανίστηκε πιο προσεκτική στην άμυνα και με σωστές επιλογές στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει την άμυνα των γηπεδούχων. Το ίδιο και η Κέρκυρα. Οι δύο ομάδες έδωσαν σκληρές μάχες στο κέντρο, κάτω από δυνατή βροχόπτωση, αλλά από εκεί και πέρα... ουδέν. Ολα αυτά έως το 75ο λεπτό, όταν μια έμπνευση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έδωσε την πρωτοπορία στους γηπεδούχους.
Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τον Μαζνόφ στο 63' και δέκα λεπτά αργότερα ο Σκοπιανός, στο ντεμπούτο του, καθώς αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσοντοφάλσκι και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Μάλιστα ο Μαζνόφ έχασε ευκαιρία στο 85ο λεπτό να διπλασιάσει το σκορ, αλλά δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις ο Ταυλαρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως από θέση οφ-σάιντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουζέν, Στολτίδης, Βενετίδης, Κατσιαρός, Τσιμπάμπα

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (71' Ιωάννου Ηλίας), Τσίγκας (63' Μαζνόφ), Μαϊστόροβιτς (85' Ιωάννου Δημήτρης), Χαμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής.
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης (82' Τσιμπάμπα), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζέν, Μετίν (71' Μπλάζεκ), Βελάσκο (20' λ.τ. Ρομέου), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός.
To φιλμ του αγώνα
5.25 'Εναρξη
14' Ο Τσίγκας δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ
15' Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων καθώς ο διαιτητής δεν υποδεικνύει πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Επστάιν από τον Βελάσκο μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ
19' Δυνατό μακρινό σουτ του Στολτίδη η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία αλλά ο Τσοντοφάλσκι απέκρουσε σε κόρνερ
20' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Βελάσκο αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ο Ρομέου
34' Kίτρινη κάρτα στον Κουζέν
39΄ Κίτρινη κάρτα στον Στολτίδη
45' Λήξη πρώτου μέρους
46' 'Εναρξη δεύτερου μέρους
Kάτω από καταρρακτώδη βροχή διεξάγεται το δεύτερο 45λεπτο
61' Κίτρινη κάρτα στον Κατσιαρό
63΄ Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο νεοαποκτηθείς Μαζνόφ στη θέση του Τσίγκα
72'Aλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Μπλάζεκ στη θέση του Μετίν
72' Αλλαγή και για την Κέρκυρα. Ο Ηλίας Ιωάννου στη θέση του Καλαντζή
73' Γκολ για την Κέρκυρα 1-0. Ο νεοαποκτηθείς Μαζνόφ εκμεταλλεύεται τη πολύ καλή πάσα του Μακρή και με προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα
78' Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Τσιμπάμπα στη θέση του Βενετίδη
83' Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Επστάιν σεντραρε από αριστερά και βρήκε τον μαζνόφ, όμως ο Σκοπιανός αστόχησε στην κοντινή κεφαλιά
84' Aλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Δημήτρης Ιωάννου στη θέση του Χαμπλ
85' Κίτρινη κάρτα στον Γκουστάβο
89' Ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Νταμπίζα να μην βάζει την προβολή όπως θα ήθελε σε σέντρα-φάουλ του Σίμιτς
90+3' Κίτρινη κάρτα στον Τσιμπάμπα
90+4' Η ΑΕΛ πετυχαίνει γκολ με τον Ταυλαρίδη, όμως βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώνεται. Κίτρινη κάρτα στον Μπλάζεκ για διαμαρτυρία
Κέρκυρα -ΑΕΛ 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: