ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Φιλικό: Ελλάδα-Καναδάς 1-0 (video)

Η Ελλάδα του δευτέρου ημιχρόνου, του φιλικού με τον Καναδά, δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα στον προκριματικό του Μαρτίου στη Βαλέτα εναντίον της Μάλτας. Αυτή του πρώτου, θα' χει σίγουρα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος εμφάνισε δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση του «AEL FC Arena», ένα καλό κι ένα κακό. Κρατάμε αυτό του δευτέρου 45λεπτου στο οποίο το πρώτο γκολ του Φετφατζίδη με την «γαλανόλευκη» μας χάρισε τη νίκη γοήτρου, ενώ η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου σίγουρα μας προβλημάτισε. Συγκίνηση στη βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ.
Το φιλμ της αναμέτρησης;
Περισσότεροι από 10 χιλιάδες οι φίλαθλοι που έχουν πάρει θέση στο γήπεδο.
16:50 Η μεγάλη στιγμή για τον Ότο Ρεχάγκελ έφτασε. Συνοδευόμενος από τον άμεσο συνεργάτη του στα 10 χρόνια, Γιάννη Τοπαλίδη και έχοντας στο πλάι του τον πρώην παίκτη του και νυν τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να τιμηθεί από την ΕΠΟ.
Οι διεθνείς έχουν σχηματίσει διάδρομο για να υποδεχθούν τον πρώην ομοσπονδιακό ο οποίος τους χαιρετά έναν προς έναν ενώ έχουν και θερμό εναγκαλισμό με τον νυν ομοσπονδιακό, Φερνάντο Σάντος.
Με ελαφρύ τζόκινγκ και αρκετή διάθεση ο Γερμανός τεχνικός φτάνει στο χώρο όπου θα βραβευτεί. Θερμή χειραψία και με τον Σοφολή Πιλάβιο ο οποίος μέσα σε αποθέωση του δίνει μια μινιατούρα της αγαπημένης του Ακρόπολης, ένα Κυπέλλο όπως και μια τεράστια φωτογραφία του να σηκώνει το τρόπαιο του 2004.
Ο Ρεχάγκελ αποθεώνεται από τον κόσμο και ανταποδίδει το χειροκρότημα πιασμένος χέρι-χέρι με τον Γιάννη Τοπαλίδη, εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος. «Σ' ευχαριστούμε Ρεχάγκελ» αναφέρει ο εκφωνητής.
Ο Ρεχάγκελ μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA τόνισε: «Περάσαμε εννιά χρόνια στην Ελλάδα, είναι ένα κομάτι από την ζωή μας. Ήταν μια πετυχημένη περίοδος μαζί με όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου. Έχω έρθει σαν φίλος στην Ελλάδα και σαν φίλος θέλω να φύγω. Θα θυμάμε την ήττα από την Τουρκία και τη νίκη μέσα στην Τουρκία, τη νίκη επί της Ουκρανίας, όλα θα τα θυμάμαι».
17:01 Ο Νορβηγός διαιτητής Σβέιν Οντβαρ Μόεν σφυρίζει για πρώτη φορά στη φιλική αναμέτρηση του «AEL FC Arena».
Με ολόλευκες εμφανίσεις η εθνική με μαυροκόκκινη οι Καναδοί.
7' Κίτρινη κάρτα στον Σίμπσον για πολύ δυνατό μαρκάρισμά του πάνω στον Κατσουράνη.
15' Πρώτο σουτ στο ματς από τον Τζάκσον, μετά το λάθος του Κατσουράνη, με τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Παπασταθόπουλου και να βγαίνει κόρνερ.
18' Επικίνδυνη σέντρα του Πίτερς από τα δεξιά, δύσκολη απόκρουση από τον Σηφάκη. Ο Καναδάς έχει ανεβάσει απόδοση τα τελευταία λεπτά κι έχει κερδίσει τέσσερα κόρνερ.
20' Πρώτο δείγμα ευκαιρίας για την εθνική με τον Σαλπιγγίδη να κερδίζει στο σπριντ τον Χάτσινσον και να μπαίνει πλάγια δεξιά στην περιοχή των Καναδών, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
24' Πάσα του Λυμπερόπουλου στον Τοροσίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Καναδά αλλά την τελευταία στιγμή, πριν πλασάρει, έχασε το κοντρόλ.
26' Φαλτσαριστή σέντρα του Τοροσίδη με τον Λυμπερόπουλο να μην προλαβαίνει να βάλει καλά την προβολή του και τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ.
32' Νέο λάθος στο χώρο του κέντρου με τον Σίμπσον να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να μπαίνει στην περιοχή πλασάροντας άουτ.
39' Χαμένη ευκαιρία για την εθνική με τον Καραγκούνη να γεμίζει προς τα δεξιά τον Κατσουράνη να παίρνει την κεφαλιά και τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος όπως φάνηκε στο ριπλέι αν και δεν υποδείχθηκε από θέση οφ σάιντ να μην προλαβαίνει με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Περισσότεροι από 12 χιλιάδες οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο νεότευκτο γήπεδο για να συμπαρασταθούν στην εθνική μας.
44' Παράλληλη μπαλιά του Νίνη με τον Σαλπιγγίδη να πιάνει το απευθείας σουτ λίγο πάνω από το σημείο του πέναλτι και τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καναδού τερματοφύλακα.
45+1' Επικίνδυνη σέντρα του Τζάκσον χωρίς ουσία για τους Καναδούς.
17:46 Λήξη πρώτου ημιχρόνου, Ελλάδα-Καναδάς 0-0.
18:04 Έναρξη της επανάληψης. Στον αγωνιστικό χώρο οι Χαλκιάς, Καφές, Βύντρα και Μήτρογλου στις θέσεις των Σηφάκη, Κατσουράνη, Τοροσίδη και Σαλπιγγίδη.
Μία αλλαγή και για τους Καναδούς με τον Φρεντ να παίρνει τη θέση του Όσεαν.
47' Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Φετφατζίδης τροφοδοτεί με κάθετη πάσα τον Μήτρογλου ο οποίος αποφεύγει τον Μπόργιαν και γυρίζει στη μικρή περιοχή, αλλά πριν ο Νίνης πλασάρει στην κενή εστία, ο Γιάνκοβιτς διώχνει σωτήρια.
48' Καλό σουτ του Νίνη, η μπάλα άουτ.
52' Μαγική μπαλιά με το τακουνάκι του Φετφατζίδη στον Μήτρογλου με τον επιθετικό του Πανιωνίου να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά να βρίσκεται προηγουμένως σε θέση οφ σάιντ.
56' Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Λυμπερόπουλου στον Μήτρογλου με τον νεαρό επιθετικό να μπαίνει στην περιοχή, αλλά να πλασάρει πάνω στον Μπόργιαν.
59' Μακρινό σουτ του Τζαβέλλα, διώχνει με γροθιές ο Μπόργιαν σε κόρνερ.
60' Κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο για θέατρο.
61' Πέμπτη αλλαγή για την Εθνική με τον Κονέ στη θέση του Λυμπερόπουλου.
63'-ΓΚΟΟΟΛ: Ελλάδα-Καναδάς 1-0. Σκόρερ ο Γιάννης Φετφατζίδης! Με απευθείας αριστερό βολέ ο «Φέτφα» ανοίγει το σκορ εκμεταλλευόμενος το λάθος του Στρέιθ.
65' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική με τον Φετφατζίδη να πλασάρει τον Μπόργιαν και τον τερματοφύλακα του Καναδά να διώχνει σε κόρνερ. Ο άσος του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πασάρει στον αφύλακτο δίπλα του Νίνη για να σιγουρέψει το γκολ!
Ο Μήτρογλου έχει τράβηγμα στο πόδι και του προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.
Ο επιθετικός του Πανιωνίου δεν μπορεί να συνεχίσει και στη θέση του ετοιμάζεται να περάσει ο Γεωργιάδης.
69' Γίνεται η αλλαγή με τον Γεωργιάδη στη θέση του Μήτρογλου.
73' Εντυπωσιακή απόκρουση του Χαλκιά σε δυνατό σουτ του Ντε Ροζάριο.
78' Αλλαγή για τους Καναδούς. Ο Ρίκετς στη θέση του Σίμπσον.
82' Ακόμη μια αλλαγή για τους Καναδούς με τον Πατσέκο να παίρνει τη θέση του Τζόνσον.
87' Η καλύτερη στιγμή για τους Καναδούς με τον Φρεντ να πιάνει αφύλακτος την κεφαλιά μετά από κόρνερ και τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Χαλκιά.
Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.
90+1' Στην αντεπίθεση της Εθνικής και ενώ ο τερματοφύλακας του Καναδά έχει βρεθεί στην ελληνική περιοχή, ο Φετφατζίδης σουτάρει από μακριά στην κενή εστία, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ. Ακόμη μια λανθασμένη κίνηση του... εγωιστή σήμερα Φετφατζίδη που δεν πάσαρε σε αφύλακτους συμπαίκτες του για να σιγουρέψει το γκολ.
18:52 Λήξη αγώνα. Ελλάδα-Καναδάς 1-0.
Ελλάδα-Καναδάς (Φετφατζίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: