Αν ο καλός καλλιτέχνης μετατρέπει τον πόνο σε τέχνη, τότε ο καλός καρναβαλιστής... μετατρέπει τα δεινά της κρίσης σε... σατιρικά κοστούμια, ευφάνταστες στολές και πρωτότυπα άρματα. Τη στιγμή που τα γεγονότα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για μεταμφιέσεις, αποτελούν ταυτόχρονα και την αιτία που μειώνει τον αριθμό των επισκεπτών και περιορίζει τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ξενώνες. Οι καρναβαλιστές γελούν με θράσος μπροστά στην κρίση, τη στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος τρέμει μήπως πόλεις με καρναβαλική παράδοση όπως η Πάτρα και η Ξάνθη δεν κατορθώσουν εφέτος να «γεμίσουν» επισκέπτες.
«Στο εφετινό Καρναβάλι το ΔΝΤ έχει την τιμητική του!Τόσο από άποψη θεματολογίαςόσο και... προϋπολογισμού,καθώς αυτός είναι μειωμένος κατά 40%. Αν και έχει επιβληθεί λιτότητα,προσπαθήσαμε μέσω της ορθολογικής κατανομής των εξόδωννα μην περιορίσουμε και την ποιότητα» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Στάθης Χρυσικόπουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας. Για τους Πατρινούς το Καρναβάλι αποτελεί ζήτημα τιμής. Οπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς, πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, ο οποίος «μεταφέρει ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας»
Το ΔΝΤ είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και στο Καρναβάλι της Ξάνθης καθώς το σύνολο της διοργάνωσης τιτλοφορείται «Διεθνής Νομισματική... Τρέλα».
«Προσπαθούμε να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε χιούμορ. Ο προϋπολογισμός μας μειώθηκε κατά ένα τρίτο και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βασιζόμαστε στην κρατική χρηματοδότηση αλλά αποκλειστικά στα οικονομικά του δήμου.Τα άρματα της παρέλασης από 15 που ήταν πέρυσι έμειναν μόνο έξι. Ωστόσοπιστεύουμε ότι η πεμπτουσία του Καρναβαλιού είναι οι άνθρωποιμε το κέφι και τη φιλόξενη διάθεσή τους» τονίζει ο κ. Μανόλης Φανουράκης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξάνθης, η οποία διοργανώνει το Καρναβάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου