ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Άρχισε η καπνοαπαγόρευση στην Ξάνθη... Με λουκέτο απειλούν οι ιδιοκτήτες cafe!!!

Η αυξημένη πίεση για τους ελέγχους στο τσιγάρο, μετά από μια περίοδο χαλαρότητας που επανέφερε τα τασάκια σε όλα σχεδόν τα καταστήματα της Ξάνθης, έληξε με μια έφοδο της Δημοτικής Αστυνομίας που έκανε ελέγχους στα καφέ της πόλης την Πέμπτη και επέβαλε αρκετά πρόστιμα.
Όπως είναι γνωστό πέρα από την κριτική που ασκήθηκε κατά καιρούς στη δημοτική αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Φωτιάδη, υπάρχει και κυβερνητική πίεση που ζητά απολογισμό ελέγχων και προστίμων από κάθε Δήμο.
Ο τερματισμός της περιόδου «χάριτος» φαίνεται ότι γίνεται με σκληρό τρόπο και αυτό προκαλεί ένταση στις σχέσεις του Δήμου και των ιδιοκτητών των Καφέ-Μπαρ. Όπως είναι γνωστό ήδη εδώ και δέκα μέρες είχαν προειδοποιήσει ότι τυχόν έλεγχος και επιβολή προστίμου θα αποτελούσε «αιτία πολέμου» γι΄αυτούς.
Λουκέτο τη Δευτέρα στα καφέ ?
Αν και δεν υπάρχει κάτι επίσημο, οι καταστηματάρχες προσανατολίζονται στην υλοποίηση της απειλής τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους τη Δευτέρα. Βέβαια η κίνηση αυτή από κάποιους χαρακτηρίζεται και άνευ αντικρίσματος αφού πρόκειται για ημέρα «νεκρή», ειδικά το χειμώνα ενώ δεν θα έχει κάποιο αντίκτυπο στο Δήμο.
Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει λόγο για υποχρέωση να τηρήσει το νόμο και να μην γελοιποιηθεί ενώ οι επαγγελματίες των καφέ από τη δική τους πλευρά θεωρούν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος τους έχει πλήξει οικονομικά. Η πορεία του ζητήματος αλλά – κυρίως- οι κεντρικές αποφάσεις για αυστηρότητα ή μη, αναμένεται να κρίνουν την έκβαση της «μάχης» και στην Ξάνθη.
πηγή: xanthipress

Δεν υπάρχουν σχόλια: