ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σοκ από δήλωση ελληνίδας ότι «ο Θεός είχε... σύζυγο»!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία αλλά και σε όλον... τον χριστιανικό κόσμο η διαρροή του περιεχομένου της σειράς εκπομπών με τίτλο «Τα θαμμένα μυστικά της Βίβλου» («The Bible’s Buried Secrets»), που ξεκινά να μεταδίδεται σε ώρα υψηλής τηλεθέασης στο BBC2.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Θρησκειολογίας στο Πανεπιστήµιο του Εξιτερ στην Οξφόρδη Φραντσέσκα Σταυροπούλου και αναμένεται να σοκάρει τους θρησκευόµενους.

«Ο Θεός είχε σύζυγο και οι µεσήλικοι γενειοφόροι µελετητές των αρχαίων θρησκευτικών κειµένων συκοφάντησαν άδικα την Εύα για την πτώση του ανθρώπου» υποστηρίζεται στο ντοκιμαντέρ από την κα. Σταυρακοπούλου, που προσθέτει ότι δεν ήταν η Εύα η πρώτη γυναίκα στον κόσµο, διότι «η ιστορία του Κήπου της Εδέµ δεν ανήκει στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς ∆ιαθήκης».

Οπως σηµειώνει, η ιδέα ότι ο Θεός είχε µια γυναίκα βασίζεται σε βιβλικά κείµενα. Ονομάζονταν Ασερά, µια θεά της γονιµότητας σε εδάφη που ανήκουν σήµερα στη Συρία, η οποία αναφέρεται ως το έτερο ήµισυ του Θεού, ενώ οι αρχαίοι ισραηλίτες τη λάτρευαν ως ζευγάρι µαζί µε τον Ιεχωβά. «Εποµένως πολλοί πιστεύουν ότι θεωρείται ως η σύζυγος του Θεού», λέει η καθηγήτρια.

Όσο για αυτούς που αντιδρούν, η καθηγήτρια Φραντσέσκα Σταυροπούλου αναφέρει: «Μην ξεχνάτε ότι οι βιβλικοί συγγραφείς είναι άνδρες και ο κόσµος µας είναι ανδροκρατούµενος». Περισσότερα όμως επί της οθόνης...

pamepreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια: