ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συγκινητικές στιγμές στον πρώτο αγώνα της Ιαπωνίας μετά τον καταστροφικό σεισμό (video)

Για πρώτη φορά μετά το καταστροφικό σεισμό των 8,9 ρίχτερ και τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, υπήρξε επίσημη αθλητική δραστηριότητα στη χώρα της Άπω Ανατολής, με την εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει μια επίλεκτη ομάδα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην J-League.
Η Ιαπωνία επιβλήθηκε της ομάδας επίλεκτων με σκορ 2-1 σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους γήπεδο (περίπου 40.000 θεατές) οι οποίοι δεν έκρυψαν την δίψα τους για επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.
Highlight του αγώνα η στιγμή μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι, με τους ποδοσφαιριστές να μαζεύονται όλοι μαζί στον πάγκο και αγκαλιασμένοι να δείχνουν τον ουρανό, αφιερώνοντας το γκολ σε όσους έχασαν τη ζωή τους την 11η Μαρτίου. Τα γκολ των "μπλε σαμουράι" σημείωσαν οι Έντο και Οζακάκι ενώ για τους επίλεκτους σκόραρε ο 44χρονος, Κάζου Μιούρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σύμφωνα με τους διοργανωτές συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 800.000 δολάρια για την ενίσχυση των πληγέντων. 

1 σχόλιο:

Organikaceh είπε...

Nice posting, keep on writing ang happy nice day.