ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Με μια ματιά η επικαιρότητα σήμερα

Ελλάδα
Τροποποιημένο, για τις γιορτές του Πάσχα, θα είναι το πρόγραμμα δρομολογίων των
μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Αλλαγές και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων εν όψει της πασχαλινής εξόδου.
Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία. Tο μεγάλο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει τη Μ.Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα του Πάσχα. Ήδη και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα έχουν περάσει περισσότερα 200.000 οχήματα. Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, σε χαμηλά επίπεδα η κίνηση στο «Ελ.Βενιζέλος». Οι εκδρομείς θα γιορτάσουν το Πάσχα με καλό καιρό, ωστόσο οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ.
Μουδιασμένη έως και ψυχρή θα είναι η ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουν πολλοί βουλευτές, οι οποίοι θα επισκεφθούν τις περιφέρειές τους κατά τις ημέρες του Πάσχα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα.
Στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γιάννινα θα παρακολουθήσει, όπως κάθε χρόνο, την Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Την Κυριακή ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στην Κέρκυρα και θα γιορτάσει το Πάσχα στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.
Κλειστή θα είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών από την Τετάρτη 27 Απριλίου έως την Πέμπτη 28 Απριλίου, λόγω εργασιών. Τις ημέρες αυτές θα γίνεται διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας των διερχομένων οχημάτων, και δεν θα εισπραχθούν διόδια στους Σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού. H κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιασθεί τον Δεκέμβριο του 2009. Τα εναλλακτικά οδικά δίκτυα της περιοχής έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από την προηγούμενη προειδοποιεί η Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Κόσμος
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σφράγισε την απαγορευμένη ζώνη γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποτρέψει την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, που ίσως επιχειρήσουν να γυρίσουν στα σπίτια τους, τα οποία εγκατέλειψαν άρον άρον χωρίς να γνωρίζουν πότε θα ξαναδούν. Παράλληλα, η κυβέρνηση ενέκρινε προϋπολογισμό ύψους 33 δισ. ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών.
Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία, με τα μέτρα ασφαλείας να έχουν αυξηθεί, καθώς νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή. Θεωρείται ότι οι κινητοποιήσεις αυτές θα είναι ίσως οι μεγαλύτερες κατά της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ.
Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν την Παρασκευή από αμερικανικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και πολίτες.
Το NATO ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας υπόπτων ως πειρατών κοντά στις ακτές της Σομαλίας, αφού δέχθηκαν επίθεση. Κατά το επεισόδιο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.
Συνομιλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν στις 27 και 28 Απριλίου ΗΠΑ και Κίνα, στη διάρκεια των οποίων θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για φυλακίσεις, συλλήψεις και για την ελευθερία της θρησκείας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οικονομία
Μετά την σημαντική άνοδο της Τετάρτης και η Πέμπτη ήταν μία ημέρα ανόδου για τις αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αν και σε μικρότερο βαθμό από την προηγούμενη συνεδρίαση.
Για την πλήρη συνεργασία της με τις ελληνικές Αρχές στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για το e-mail περί «πασχαλινής» αναδιάρθρωσης διαβεβαιώνει η Citigroup, λέγοντας πως ούτε η ίδια ούτε οι υπάλληλοί της έχουν κάνει οτιδήποτε μεμπτό. Η Εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το εν λόγω mail, ενώ ήδη από τις ελληνικές αρχές έχει ζητηθεί η συνεργασία, μέσω της Europol, των βρετανικών αρχών για τον εντοπισμό του Άγγλου χρηματιστή. «Δεν επιθυμώ να κάνω κανένα σχόλιο. Σας παραπέμπω στις νομικές υπηρεσίες της τράπεζάς μου» δηλώνει ο φερόμενος ως αποστολέας.
Την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου στις 6 π.μ., έως τη Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου στις 6 π.μ., αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνο (ΟΕΣΙΚ), με αφορμή τις απολύσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου.
Αθλητισμός
Το Ανόβερο επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Φράιμπουργκ, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga και ανέβηκε ξανά στην 3η και προνομιούχο θέση για έξοδο στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Ωστόσο, για να δει εάν θα παραμείνει εκεί, θα περιμένει «στραβοπάτημα» της Μπάγερν Μονάχου στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Αϊντραχτ.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το θρίλερ με την αδειοδότηση, το βράδυ της Πέμπτης (21/04) κυκλοφόρησε έντονη φημολογία, η οποία κάνει λόγω για παραίτηση του Γεράσιμου Βεντούρη από την προεδρία του Πανιωνίου. Κάτι που αναμένεται να πράξει άμεσα, με το που επιστρέψει από το εξωτερικό την Παρασκευή (22/04). Στην... αντεπίθεση οι οπαδοί των Κυανέρυθρων.
Τα σενάρια για παίκτες που θέλει ο Ολυμπιακό δίνουν και παίρνουν. Τελευταίο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του μέσου της Νανσί, Λαντρί Εν Γκουεμό. Σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα, οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν «ζεστά» την περίπτωση του Καμερουνέζου μέσου. «Ο Ζαϊρί στη Λανς». Θέλει να κρατήσει Επστάιν η Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: