ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σκάνδαλο «κλονίζει» τους Συντηρητικούς στον Καναδά

Ένα σκάνδαλο φαίνεται να κλονίζει την εικόνα του Συντηρητικού... κόμματος εν όψει των προεκλογικών τηλεοπτικών αναμετρήσεων των αρχηγών, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο Συντηρητικό Κόμμα με 39,7% (Φιλελεύθεροι 31,2%, Νεοδημοκρατικό Κόμμα 16,8%, Μπλοκ Κεμπεκουά 7,8% και Πράσινο Κόμμα 4%),
Χθες διέρρευσαν αποσπάσματα επίσημης αναφοράς της Γενικής Ελεγκτού του Καναδά Σίλας Φρέιζερ για το κόστος της υποδομής του G8 και G20 στο Τορόντο, σύμφωνα με την οποία οι Συντηρητικοί παραπληροφόρησαν το Κοινοβούλιο και ίσως να παρανόμησαν όσον αφορά δαπάνες ύψους 50 εκατ. δολαρίων Καναδά.
Κατά δημοσίευμα ακόμα κι αν δεν υπάρχει παρανομία ή παραπληροφόρηση για τις δαπάνες αυτές, από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Κυπριακή καταγωγής υπουργό βιομηχανίας Τόνι Κλέμεντ στην Μουσκόκα -όπου είναι η έδρα του- δεν είχαν καμία σχέση με τις συναντήσεις του G8 που πραγματοποιήθηκαν εκεί.

Η Γενική Ελεγκτής του κράτους είχε ετοιμάσει την αφορά της πριν προκηρυχθούν εκλογές, αλλά δεν πρόλαβε να την παραδώσει πριν διαλυθεί το Κοινοβούλιο.

Οι Συντηρητικοί διέρρευσαν επιστολή της κυρίας Φρέιζερ, στην οποία αναφέρεται πως οι δαπάνες για τις υποδομές ήταν καθ' όλα νόμιμες, όμως σύντομα αποκαλύφθηκε πως η εν λόγω επιστολή αφορούσε σε δαπάνες της κυβέρνησης των Φιλελευθέρων το 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια: