ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εξάσφαιρος ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς! Μίνι απολογισμός για τον 3ο Όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το Περιφερειακό πρωτάθλημα ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς,καθώς οι ''γουναράδες'' φιλοδώρησαν με ''εξάρες'' το Μακεδονικό Φούφας αποζημιώνοντας τους φιλάθλους τους που έμειναν πιστοί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και παίρνοντας τη ρεβάνς για το 2-1 του πρώτου γύρου!

Εκ των κορυφαίων και σκόρερς για την ερυθροκίτρινη αρμάδα υπήρξαν οι Θωμάς Τομόπουλος ( 2), Στάθης Αλεξανδρίδης ( 2) , Νίκος Τζιώτζης και Γιώργος Μαντζάνας ενώ άκρως ενθαρρυντική ήταν η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην αγωνιστική δράση μετά από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη!

Μετά το θρίαμβο αυτό, οι ''γουναράδες'' τερμάτισαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 24 συνολικά νίκες, εκ των οποίων οι 14 εντός και οι 10 εκτός έδρας, 4 ισοπαλίες ( 2 εντός & 2 εκτός) και 6 ήττες από τις οποίες μόλις η μια στο γήπεδο τους. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η ομάδα της Καστοριάς είχε την πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας σημειώντας 92 (!) τέρματα καθώς και την τρίτη καλύτερη άμυνα δεχόμενη 28 τέρματα, κατά βάση στις εκτός έδρας αναμετρήσεις ( 19).

Παράλληλα, στην κορυφή της λίστας των συμμετοχών ισοψηφούν οι Πέτρος Τάντσης, Δημήτρης Σαββαϊδης και Γιώργος Τσαμτσάκης που αγωνίστηκαν σε 31 συνολικά παιχνίδια, σημειώνοντας απουσία από τρεις μόλις αγώνες! Στον πίνακα των σκορερς δεσπόζει ο Στάθης Αλεξανδρίδης με 17 συνολικά τέρματα, ενώ ακολουθούν οι Νίκος Τζιώτζης ( 14) , Γιώργος Μαντζάνας ( 10), Δημήτρης Παπαδόπουλος ( 8), Γιώργος Τσαμτσάκης ( 8), Αντώνης Πετρόπουλος ( 6) , Πέτρος Τάντσης ( 5),Πέτρος Τσούκλης ( 5), Βασίλης Αναγνωστόπουλος ( 4), Χρήστος Παναγιωτίδης ( 3), Θωμάς Τομόπουλος (3) και Δημήτρης Στασινόπουλος (2). Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά του Νίκου Καλαφάτη , του Διονύση Λίτσκα, του Βασίλη Ντίσιου, του Δημήτρη Σαββαϊδη και του Αργύρη Μπάτζιου οι οποίοι σημείωσαν από ένα τέρμα έκαστος।.

Από εκεί και πέρα, πρωταθλητής και κάτοχος της μοναδικής θέσης που οδηγεί στη Football League αναδείχθηκε και τυπικά ο Βατανιακός που επικράτησε στο ντέρμπι-φιέστα της Νάουσας με 2-0. Στη μάχη της παραμονής, χαμόγελα επικρατούν στο στρατόπεδο του Κάστωρα που δραπέτευσε από το μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών με το εμφαντικό 2-4 και θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα!
Πέραν των δυο ομάδων της πόλης της Καστοριάς, τη συμμετοχή τους στο νέο περιφερειακό πρωτάθλημα εξασφάλισαν , επίσης, η Νάουσα, ο Εθνικός Βατερού,ο Πυρσός Γρεβενών, η Αλεξάνδρεια, τα Λευκάδια Ημαθίας, η Νίκη Αγκαθιάς και ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς। Τον περιφερειακό στίβο αποχαιρέτισαν ο Σβορώνος, η Γαλατινή, ο Εθνικός Κατερίνης, η Σειρήνα Γρεβενών, ο Μακεδονικός Φούφας, η Πεντάβρυσος, ο Άρης Λόφων και η Σιάτιστα.
Στη θέση των προαναφερομένων θα αγωνιστούν η Κοζάνη ( υποβιβάστηκε από τη Γ' Εθνική), η Αστραπή Μεσοποταμίας ( Πρωταθλήτρια Ε।Π.Σ. Καστοριάς), η Ακαδημία Πλαταμώνα ( Πρωταθλήτρια Ε.Π.Σ. Πιερίας), ο Π.Α.Ο.Κ. Αλεξάνδρειας ( Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Ημαθίας), τα Γρεβενά Αεράτα ( Πρωταθλήτρια Ε.Π.Σ. Γρεβενών), ο Περδίκκας ( Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Κοζάνης) και ο Ακρίτας Αχλάδας ( Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Φλώρινας).
Κλείνοντας, με δυο προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μ' ένα φιλικό αγώνα μ' αντίπαλο τον Παναργειακό την Παρασκευή θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, ενώ το Σαββατοκύριακό 28/29 Μαϊου 2011 η Ε.Π.Σ. Καστοριάς έπειτα από πρωτοβουλία του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή της Καστοριάς κ. Κόλλια θα πραγματοποιήσει τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στη μνήμη του Ταμ Λάρυ και προς τιμήν της προσφοράς του στο Καστοριανό ποδόσφαιρο.
Ρεπορτάζ: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: