ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΔΕΙΤΕ: Ο Φράχτης του...Σουτιέν στην Ν.Ζηλανδία!

Ο Φράχτης του Σουτιέν βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και ξεκίνησε μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του 1999, όταν τέσσερις γυναίκες άφησαν τα σουτιέν τους πάνω στην περίφραξη που ήταν παράλληλα με το δρόμο.

Είναι άγνωστο ποιος το έκανε και γιατί. Τα νέα διαδόθηκαν σύντομα και σιγά σιγά άρχισαν να εμφανίζονται περισσότερα σουτιέν στον φράχτη . Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2000 υπήρχαν περίπου 60 σουτιέν στο φράκτη. Κάποιος όμως  πήρε την πρωτοβουλία και τα αφαίρεσε απο τον φράχτη. Ο τοπικός Τύπος ανέφερε αυτό το περιστατικό και σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν πάλι να βάζουν σουτιέν επάνω στον φράχτη.Μέχρι τον Οκτώβριο του 2000, ο αριθμός των σουτιέν είχε φτάσει γύρω στα 200  και πάλι όμως κάποιος άγνωστος αφαίρεσε απο τον φράχτη τα σουτιέν. Τα ΜΜΕ όμως έδωσαν περισσότερη δημοσιότητα την δεύτερη φορα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ο φράχτρης τουριστικό αξιοθέατο.  Αυτό οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη τοποθέτηση σουτιέν στον φράχτη. Μέχρι τις αρχές του 2006, ο αριθμός των σουτιέν επάνω στο φράχτη ήταν γύρω στα 800.
Ορισμένοι ντόπιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο  φράχτης έγινε τουριστικό αξιοθέατο , άλλοι όμως το είδαν ως μια αηδία , αλλά και ως εν δυνάμει κίνδυνο για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το δρόμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές να τα αφαιρέσουν το 2006.  Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους ανθρώπους από το να συνεχίσουν να βάζουν σουτιέν στον φράχτη. Αργότερα κάνανε μια προσπάθεια ωστε να γίνει η μεγαλύτερη αλυσίδα σουτιέν στον κόσμο όμως δεν τα κατάφεραν . Η αλυσίδα σουτιέν, ωστόσο, κατάφερε να δημιουργήσει μια απόσταση 5 χιλιομέτρων από 7.485 στηθοδέσμους που συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο σε μια περίοδο έξι εβδομάδων. Αυτό ειχε ώς αποτέλεσμα  να συγκεντρώθούν πάνω από 10.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.










Δεν υπάρχουν σχόλια: