ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Κιλκισιώτικη τυρόπιτα έκλεψε την παράσταση!!!

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων συνοδεύθηκε η παρουσία του Νομού Κιλκίς στην Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας στην Αθήνα.
Παράλληλα, η Κιλκισιώτικη αποστολή είχε την ευκαιρία να μετάσχει σε ειδικές συναντήσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων του Νομού. Είναι χαρακτηριστική η συνάντηση εργασίας του προέδρου του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου κ. Γιάννου Γραμματίδη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Π. Τονικίδη.
Κατά τη συνάντηση υπογράφηκε ειδικό μνημόνιο συνεργασίας που αφορά στην προώθηση αγροτικών διατροφικών προϊόντων του Νομού στην Αμερικανική Αγορά, καθώς και για πιθανή αντιπροσώπευση ομοειδών προϊόντων των ΗΠΑ στη χώρα μας.
Το περίπτερο του Νομού επισκέφθηκε εκφράζοντας την ευαρέσκεια του ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Σκανδαλίδης καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γιάννης Σγουρός. Το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής και  Υπουργός κ. Σ. Τσιτουρίδης.
Στην έκθεση συμμετείχαν οι δύο δήμοι του Νομού  η Περιφερειακή Ενότητα, οι δύο ΕΑΣ και συνολικά 24 επιχειρήσεις με σχετικό αντικείμενο παραγωγής.
Την έκθεση και ειδικά το Περίπτερο του Νομού επισκέφθηκε πλήθος κόσμου με προεξάρχοντες τους Κιλκισιώτες της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου.


Το Σάββατο
Ο Νομός κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση το Σάββατο 14 Μαΐου.
Με επίκεντρο την τεράστια τυρόπιτα(περί τα 70τ.μ.) στήθηκε ένα λαϊκό γλέντι που τράβηξε την προσοχή και προσέλκυσε ένα πρωτοφανές πλήθος απ’όλους τους χώρους της τεράστιας έκθεσης.
Η τυρόπιτα παρασκευάσθηκε από υλικά παραγόμενα στο Νομό ενώ είχε ως κύριο στόχο την προβολή της Κιλκισιώτικης φέτας. Τα Χάλκινα της Γουμένισσας άναψαν το γλέντι ενώ τα ποντιακά χορευτικά της περιοχής παρέσυραν στο κέφι όλους τους παρευρισκομένους.
Πριν την κοπή και την κατανάλωση της τυρόπιτας ο Νομός τιμήθηκε στο πρόσωπο του προέδρου του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Γ. Θεοδωρίδη και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από την ΕΑΣ Κιλκίς ήταν παρών ο σύμβουλος κ. Φ. Κοτανίδης και από τον Δήμο Παιονίας ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Γεωργίτσαρος και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Ιωάννης Αλίρης. Από την Περιφερειακή Ενότητα πρόσφερε τις υπηρεσίες της η κ. Σοφία Χαραλαμπίδου.
Όλη η εκδήλωση περιλαμβάνεται σε αναρτημένο video στο site του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: