ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Εθνική Νέων: Ευχαριστημένος ο Βόκολος από το επιτυχημένο ξεκίνα στη Σλοβακία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε η Εθνική Νέων στις υποχρεώσεις της για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η νίκη επί της διοργανώτριας Σλοβακίας στην πρεμιέρα, άφησε απόλυτα ευχαριστημένο τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Λεωνίδας Βόκολος πιστεύει πολύ την ομάδα και ότι το ματς – κλειδί για την πρόκριση είναι αυτό κόντρα στην Γαλλία.
«Γνωρίζαμε ότι η Σλοβακία είναι πολύ καλή ομάδα και ότι στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι. Στην αρχή του ματς αντιμετωπίσαμε προβλήματα, όμως ήμασταν τυχεροί που ο Καπίνο απόκρουσε το πέναλτι. Στη συνέχεια πήραμε τον έλεγχο και πετύχαμε ένα πολύ ωραίο τέρμα με τον Κατίδη, ενώ δεν επηρεαστήκαμε ψυχολογικά από τη γρήγορη ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο
παίξαμε συντηρητικά και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μας πιέσουν. Σε αυτό το διάστημα δεν κινδυνεύσαμε, αντιθέτως θα μπορούσαμε στις αντεπιθέσεις να κάνουμε το 3-1», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική παρουσία, όμως διαθέταμε πάθος και θέληση για τη νίκη απέναντι στη διοργανώτρια του τουρνουά. Την Κυριακή παίζουμε το ματς-κλειδί για την πρόκριση με τους Γάλλους. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα μπούμε στο γήπεδο για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο σκόρερ της ομάδας, Κατίδης τόνισε: «Το γεγονός ότι πέτυχα το πρώτο γκολ δε σημαίνει κάτι για μένα. Αξία έχει η νίκη μας απέναντι στη διοργανώτρια χώρα και η ψυχή που βγάλαμε μέσα στο γήπεδο. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν καθοριστικά για την εξέλιξή του. Ο Καπίνο κράτησε το μηδέν στην εκτέλεση του πέναλτι και στην επόμενη φάση καταφέραμε να προηγηθούμε. Οφείλουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι στον αγώνα με τη Γαλλία για να κάνουμε άλλο ένα βήμα για την πρόκριση».

Τέλος ο Στέφανος Καπίνο είπε: «Η επικράτηση επί της Σλοβακίας ήταν αποτέλεσμα της καλής δουλειάς όλων μας. Σταθήκαμε το ύψος των περιστάσεων και δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους να φανούν απειλητικοί και να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά μας. Όλα, πλέον, θα κριθούν στον αγώνα με τη Γαλλία. Πιστεύω στην ομάδα μας. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: