ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Β' Γαλλίας: Ποιος θα ανέβει τελικά;

Προτελευταία αγωνιστική σήμερα στη Γαλλία και λίγο πολύ τα πάντα έχουν κριθεί...
Συγκεκριμένα, το βράδυ διεξάγονται και οι δέκα αναμετρήσεις την ίδια ώρα.

ΑΖΑΞΙΟ – ΙΣΤΡ


Αζαξιό: Το αήττητο σερί της έλαβε τέλος στην Ανζέ όπου έχασε με σκορ 3-1, μια ήττα που την άφησε στην τέταρτη θέση και τώρα τρέχει για να μπει στην τριάδα που θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Βρίσκεται πλέον ένα βαθμό πίσω από τη Λε Μαν και θέλει οπωσδήποτε δύο νίκες και στραβοπατήματα των πρωτοπόρων. Επιστρέφει ο σκόρερ Σοκριέ (33/12), τιμωρημένοι ο μπακ Λιπινί (31/0) και ο χαφ Αντρέ (31/1).


Ιστρ: Δεν έχει κανένα κίνητρο πλέον και αυτό φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα. Στην προηγούμενη αγωνιστική έχασε με σκορ 2-3 εντός από τη Μετς. Θα απουσιάσει ο στόπερ Λεζέν (28/3), όπως και ο χαφ Κουλιμπαλί (35/3). Επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Μπαριγιόν (19/1).



ΒΑΝ – ΛΕ ΜΑΝ


Βαν: Σπουδαίο αποδείχθηκε το διπλό που πήρε στην έδρα της Χάβρης με σκορ 3-4 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για σωτηρία. Δεύτερη σερί νίκη που την ανέβασε στη 18η θέση, απέχει όμως τέσσερις βαθμούς από την παραμονή. Σταθερά εκτός οι στόπερ Μεζάγκ (14/1), Ντελομό (13/0) και οι επιθετικοί Λοβάλ (19/3), Γκαφορί (5/1).


Λε Μαν: Κέρδισε άνετα τη Δευτέρα τη Λαβάλ με σκορ 3-0 και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, κρατώντας στα χέρια της πλέον την άνοδο. Επιστρέφουν στην ενδεκάδα ο αμυντικός Λουβιόν (24/0) και ομέσος Ναρί (27/0).


ΓΚΡΕΝΌΜΠΛ – ΚΛΕΡΜΟΝ


Γκρενόμπλ: Από την περασμένη εβδομάδα είναι καταδικασμένη στην τρίτη κατηγορία. Τη Δευτέρα πάντως μπορεί να έχασε με σκορ 2-1 από τη Ντιζόν, αλλά δεν παραδόθηκε εύκολα. Τα δύο παιχνίδια που απομένουν είναι διαδικαστικά, αλλά σήμερα θέλει τη νίκη μπροστά στο κοινό της. Εξέτισε την τιμωρία του ο μέσος Ζουάν (20/1).


Κλερμόν: Παραχώρησε ισοπαλία σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς με τη Ρεμς 1-1. Εκτός παραμένουν οι τραυματίες μπακ Σελιέ (11/0), Μποκορνί (11/0) και ο μεσοεπιθετικός Σιλά (21/0). Αποκτήθηκε ο 24χρονος μέσος της ουγγρικής Χόνβεντ, Γκιγιέρμε Μορέιρα.


ΜΕΤΣ – ΝΙΜ


Μετς: Τεράστιας σημασίας το διπλό που πήρε στην Ιστρ με σκορ 2-3, καθώς πλέον κρατά στα χέρια της την παραμονή στην κατηγορία. Την τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα της Εβιάν, οπότε σήμερα θέλει τη νίκη οπωσδήποτε. Εκτός παραμένουν οι στόπερ Φρεσό (16/0), Μπουσμάν (12/0), οι επιθετικοί Ζεστέντ (11/3), Ν’Ντιαγέ (20/4), Μπουρζουά (9/0), ο μεσοεπιθετικός Κελί (11/0) και ο πορτιέρο Ντελ (28/0).


Νιμ: «Αυτοκτόνησε» εντός έδρας κόντρα στην Τουρ, αφού προηγούταν με 2-0 και τελικά έχασε με 2-3. Πλέον απέχει πέντε βαθμούς από την 17η Μετς και το έργο της είναι πολύ δύσκολο για τη σωτηρία. Νέο θύμα τραυματισμού ο μπακ Μπενιασού (14/0), τραυματίες και ο αμυντικός Πουλέν (29/1), ο μέσος Μοστεφά (31/1) και ο μεσοεπιθετικός Μ’τσανγκαμά (22/4).


ΝΑΝΤ – ΧΑΒΡΗ


Ναντ: Άντεξε για 60’ στον αγώνα με τη Σεντάν και τελικά ηττήθηκε με σκορ 3-1. Βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά από τη 18η θέση και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της εξαιτίας και της καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τη Βαν. Τιμωρημένος ο μπακ Τιξιέ (15/0), τραυματίες οι αμυντικοί Τζιλομποτζί (27/2), Πιερ (18/2), Οτόν (7/0), οι μέσοι Μαλίκ Μπα (9/0), Νταρμπιόν (22/1) και ο ταλαντούχος επιθετικός Ροντελέν (15/5).


Χάβρη: Είναι τόση η απογοήτευση στην ομάδα που έχασε την άνοδο και δεν κρύβεται. Έχασε εντός έδρα από τη Βαν με 3-4, ενώ κέρδιζε με 2-1 στο ημίχρονο. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα και το ένατο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη. Τραυματίες ο στόπερ Ζεντόν (32/0), ο επιθετικός Ντιαλό (28/3) και ο μέσος Αλά (27/1).


ΝΤΙΖΟΝ – ΜΠΟΥΛΟΝ


Ντιζόν: Συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία μετά και από τη νίκη με 2-1 επί της καταδικασμένης Γκρενόμπλ. Μια νέα νίκη απόψε, θα σφραγίσει την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της! Δεν υπάρχουν αναφορές για απουσίες.


Μπουλόν: Στο τελευταίο εντός έδρας ματς που έδωσε για φέτος κέρδισε με σκορ 3-2 τη Σατορού. Εκτός παραμένει ο στόπερ Σουμαρέ (31/2), πρώτη μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν ο νεαρός χαφ Ριμάν από τη δεύτερη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν.


ΡΕΜΣ – ΕΒΙΑΝ


Ρεμς: Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ήρθε ισόπαλη με την Κλερμόν 1-1, ενώ έχει εξασφαλισμένη την παραμονή της στην κατηγορία. Το σημερινό ματς είναι το τελευταίο εντός έδρας για τη σεζόν και αναμένεται αρκετός κόσμος. Αμφίβολοι ο πρώτος σκόρερ Τουντίκ (31/15), ο επιθετικός Αμαλφιτανό (32/3) και ο αμυντικός Μπαρμπιέ (28/1).


Εβιάν: Χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να εξασφαλίσει και οριστικά την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Νίκησε με 3-0 την Τρουά και συνέχισε για όγδοη σερί αγωνιστική αήττητη. Στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσει την πρώτη θέση όπως έκανε και πέρυσι στη τρίτη κατηγορία. Αμφίβολος για σήμερα ο βασικός πορτιέρο Λακέ (34/0).


ΣΑΤΟΡΟΥ – ΣΕΝΤΑΝ


Σατορού: Τι κι αν έκανε την τρίτη διαδοχική της ήττα, έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Στο τελευταίο ματς έχασε με σκορ 3-2 από τη Μπουλόν αν και προηγήθηκε. Ο μέσος Μπαμπί (31/3) εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει, τιμωρημένος ο αποβληθείς αμυντικός Σκαραμοζινό (31/0). Εκτός παραμένουν οι τραυματίες μπακ Σερφά (31/0), Ντοέν (12/0).


Σεντάν: Κέρδισε επάξια με σκορ 3-1 τη Ναντ και διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Εκτός παραμένει ο τραυματίας μέσος Εντελέν (32/5), αμφίβολος ο στόπερ Μπελέντ (23/0).


ΤΟΥΡ – ΑΝΖΕ


Τουρ: Αν και δεν την ενδιέφερε κι ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Νιμ, γύρισε το ματς στο τελικό 2-3. Αυτή ήταν η νίκη της μετά από επτά αγωνιστικές χωρίς τρίποντο. Ο τραυματίας πρώτος σκόρερ Γκιέ Γκιέ (32/13) χάνει το φινάλε της σεζόν.


Ανζέ: Αρκετά φορμαρισμένη τις τελευταίες εβδομάδες, συμπλήρωσε τρεις σερί νίκες με το δίκαιο 3-1 επί της Αζαξιό και εδραιώθηκε στην έκτη θέση, έχοντας μάλιστα ακόμα μαθηματικές ελπίδες για άνοδο. Τραυματίες οι μέσοι Ντε Φρεϊτάς (31/4), Ρενουάρ (20/3) και ο φορ Ντορέ (33/4).


ΤΡΟΥΑ – ΛΑΒΑΛ


Τρουά: Συνεχίζεται η κατρακύλα με ακόμα μία ήττα αυτή τη φορά από την Εβιάν με σκορ 3-0 και ενώ βρίσκεται στην 16η θέση με πέντε βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, για όλα την έχουμε ικανή. Πολλά τα προβλήματα απουσιών, ο μέσος Μποβού (18/2) και ο επιθετικός Ψομ (15/4) αποβλήθηκαν και είναι τιμωρημένοι, τραυματίες είναι οι μέσοι Ομπαντί (34/5), Γκιντιλέγ (30/1), ο σκόρερ Μάρκος (33/9) και οι αμυντικοί Ντρουέν (24/0), Ζαρζά(17/0).


Λαβάλ: Ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από τη Λε Μαν χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, ενώ ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους ο σκόρερ Λεμπούκ, ο τερματοφύλακας Μπαλιζόν και ο μέσος Γκονσάλβες.


Στο… ψαχνό: Η Αζαξιό καίγεται για τους τρεις βαθμούς, καθώς ελπίζει ακόμα στην άνοδο (1,26 10bet). Από την άλλη η Λε Μαν θέλει να κρατήσει την τρίτη θέση και θα πάρει το «διπλό» με απόδοση στο 2,16. Επίσης θα ποντάρουμε και στον άσο της Ντιζόν με απόδοση στο λιτό 1,40. Τέλος, στο παιχνίδι Τρουά – Λαβάλ θα προτείνουμε το «Χ», καθώς η Τρουά βολεύεται με την ισοπαλία (3,27 10bet).

bettv.gr
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: