ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ψηφιακή τηλεόραση έρχεται στο νομό Τρικάλων, αλλά όχι στην Καλαμπάκα

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που πρόκειται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα. 
Η επέκτασή της θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό το ψηφιακό σήμα έρχεται και στο νομό Τρικάλων, από τις 27 Μαΐου, προερχόμενο από «Δοβρούτσι». 
Την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων έχει αναλάβει η Digea, εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR. Η εταιρεία θα εξυπηρετεί και άλλους περιφερειακούς σταθμούς που θα προτιμήσουν τις υπηρεσίες της. 
Δυστυχώς, όμως, το ψηφιακό σήμα δεν θα φτάσει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας, λόγω των βουνών που μας αποκόβουν από το «Δοβρούτσι». 
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/2008 που ορίζει τους κανόνες μετάδοσης του ψηφιακού σήματος, αρχικά θα μπουν οι ψηφιακοί πομποί σε 23 σημεία της χώρας και θα ακολουθήσουν αργότερα σταδιακά σε όλη την επικράτεια. Για την περιοχή μας εξετάζεται η λύση της τοποθέτησης αναμεταδότη, ίσως στην Κορομηλιά, για την κάλυψη του δήμου μας, μέχρι να τοποθετηθεί από την Digea ο πομπός που θα μας εξυπηρετεί. Άλλωστε μια μεγάλη περιοχή εντός της πόλης των Τρικάλων θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, μια και ο λόφος του Προφήτη Ηλία «κόβει» το ψηφιακό σήμα στις περιοχές: Αγία Μαρίνα, Σεισμόπληκτα, Λεπτοκαρυά, Βαρούσι, Κουτσομήλια, Τρικκαίογλου, Πύργος, Άγιος Νικόλαος και Κηπάκι. Περισσότερα επ’ αυτών θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: