ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ένας μήνας διορία και κατόπιν ..υπερδιπλάσια πρόστιμα για τα ΚΤΕΟ!

Οσοι δεν περάσουν από ΚΤΕΟ τα Ι.Χ. τους ώς τις 10 Ιουνίου, δεν θα μπορούν να ασφαλίζουν τα αυτοκίνητά τους.
Παράλληλα, εκτός από τα παράβολα ελέγχου θα πληρώνουν και υπερδιπλάσια παράβολα καθυστέρησης.
Πρόστιμο 400 ευρώ και από την Τροχαία.

Ενα μήνα προθεσμία έχουν όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ. Από τις...
10 Ιουνίου, με την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου, όποιο Ι.Χ. δεν διαθέτει δελτίο τεχνικού ελέγχου δεν θα μπορεί να ασφαλίζεται.
Ταυτόχρονα, από την ίδια ημερομηνία, τα παράβολα καθυστέρησης υπερδιπλασιάζονται.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τα ΚΤΕΟ, όλοι οι ιδιοκτήτες προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους θα πρέπει να τα ελέγξουν στα ΚΤΕΟ σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οσοι δεν το πράξουν δεν θα μπορούν να τα ασφαλίζουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν σε περίπτωση ατυχήματος.
Παράλληλα, όσοι δεν είναι συνεπείς με τις προθεσμίες του ΥΠΟΜΕΔΙ θα κληθούν να πληρώσουν εκτός από το παράβολο ελέγχου (40 ευρώ σε δημόσιο ΚΤΕΟ και από 48 έως 55 σε ιδιωτικό) και παράβολο καθυστέρησης το οποίο θα ανέρχεται έως και τα 68 ευρώ.

Πρόστιμα
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται και πρόστιμο από την Τροχαία ύψους 400 ευρώ, με δυνατότητα μείωσης στα 50 ευρώ εάν εντός δέκα ημερών ο ιδιοκτήτης περάσει το όχημα από ΚΤΕΟ και προσκομίσει το δελτίο ελέγχου.
Τα δελτία ΚΤΕΟ που εκδίδονται ανά διετία θα ισχύουν και ως κάρτες καυσαερίων για ένα έτος από την έκδοσή τους. Ετσι, το όχημα που ελέγχεται θα υποχρεούται για έκδοση κάρτας καυσαερίων τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις