ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τελικός Europa League 2011: Porto – Braga 1-0 (video)

H Porto επαλήθευσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το Europa League για τη σεζόν 2010 – 2011, επικρατώντας στον τελικό της Braga με 1-0. Τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες – σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι – έκανε το τέρμα του Falcao στο 44΄, με το οποίο οι «δράκοι» επέστρεψαν στο δρόμο των ευρωπαϊκών επιτυχιών.
Η Porto έχοντας τον αέρα του φαβορί ξεκίνησε πιο δυνατά και απείλησε μόλις στο 6΄ με το σουτ του Hulk να περνά δίπλα από το δοκάρι. Η Braga οπισθοχώρησε και εγκλώβισε την αντίπαλό της, αλλά ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45, ο Guarin σέντραρε και ο Falcao με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Paciencia προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με την έναρξη του β΄ μέρους, αλλά το πλασέ του Mossoro βρήκε τον Helton σε ετοιμότητα. Οι «δράκοι» με το 1-0 υπέρ τους, δεν έδειξαν καμία διάθεση να ρισκάρουν και πρόσεχαν τα νώτα τους, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Η εικόνα της Braga βελτιώθηκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά πέρα από τη φάση του 46΄, δεν πλησίασε ξανά με αξιώσεις στα καρέ του Helton και μοιραία το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Σκόρερ: 44΄ Falcao
Συνθέσεις
Porto: Helton, Sapunaru, Rolando, Otamendi, A. Pereira, Fernando, Guarin (73΄ Belluschi), J. Moutinho, Hulk, Varela (79΄ J. Rodriguez), Falcao
Braga: Artur, M. Garcia, Paulao, A. Rodriguez (46΄ Kaka), Silvio, Vandinho, Custodio, Hugo Viana (46΄ Mossoro), Alan, P. Cesar, Lima (66΄ Meyong)
Το γκολ του Falcao στον τελικό του Europa League 2011 Porto – Braga 1-0 (video)

szólj hozzá: Por 1-0 Bra
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: