ΣΙΝΕ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ο Δεκαπενταύγουστος στη μικρή οθόνη...

Εκπομπές αφιερωμένες σε διαφορετικές πτυχές της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου προβάλουν από σήμερα αλλά και αύριο οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.
Σήμερα είναι προγραμματισμένες εκπομπές σχετικές με το προσκύνημα και τα έθιμα του Δεκαπενταύγουστου ενώ αύριο θα
υπάρχουν και απ' ευθείας μεταδόσεις της Θείας Λειτουργίας από ιστορικούς τόπους όπως η Τήνος και η Τραπεζούντα.
Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην ΕΤ3 μεταδίδεται η εκπομπή «Αληθινά σενάρια», στην οποία παρουσιάζονται φαινόμενα, τα οποία η επιστήμη δεν μπορεί να ερμηνεύσει, όπως η εμφάνιση μικρών φιδιών σε μία εκκλησία της Παναγίας στην Κεφαλονιά, κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο.
Την ίδια ώρα, η ΕΤ1 θα προβάλλει το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Παναγία η Πελαγινή», αφιέρωμα στους ιερούς χώρους λατρείας της Παναγίας στα κυκλαδίτικα νησιά. Στις 20:00 θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τον Ιερό Ναό της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής της Πάρου ο Πανηγυρικός Εσπερινός.
Αύριο Δευτέρα προβάλλεται στις 18:15 το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ.
Απόψε στις 21:00 η ΕΤ3 θα προβάλει στο «Ατελείωτο κοντσέρτο» τη συναυλία της Ζωής Τηγούρια που μαγνητοσκοπήθηκε στη Μονή Λαζαριστών τον Ιούλιο του 2011.
Το πρωί της Δευτέρας, τα κανάλια θα συνδεθούν με τους Ιερούς Ναούς και θα μεταδώσουν απ' ευθείας τη Θεία Λειτουργία. Η έναρξη θα γίνει από την ΕΤ3 (07:30), με τη μετάδοση του όρθρου από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου. Θα ακολουθήσει (στις 10:00) σύνδεση με τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Παράλληλα, στις 8, η ΕΤ1 θα συνδεθεί με τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου και θα μεταδώσει τη λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας. Στις 12:30 η ΝΕΤ θα προβάλει την εκπομπή «Ετσι γιορτάζουν οι Ελληνες», με ηπειρώτικους ήχους από την Κόνιτσα και τις γύρω περιοχές.
Το απόγευμα (στις 16:00) η ΕΤ3 θα προβάλει ακόμη μία σχετική εκπομπή των «Αληθινών σεναρίων», η οποία αναφέρεται στο προσκύνημα στον Πόντο και στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας.
Το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου (στις 23:00) το «Ατέλειωτο κοντσέρτο» θα συνεχιστεί με συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, που μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, στο Θέατρο Δάσους.
newsbeast
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: