ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Πράσινο φως" για επιστροφή στην πετρελαιοκίνηση!!!

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είκοσι χρόνια μετά την απαγόρευσή της.
Θετικός στο ενδεχόμενο άρσης απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης και αντικατάστασης του δακτυλίου εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου. 
Έθεσε τρεις προϋποθέσεις...

Μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, πως το επιτελείο του υπουργείου είναι σε φάση εξέτασης του θέματος.
"Δεν υπάρχει ακόμη ειλημμένη απόφαση, δεδομένου ότι η άρση της απαγόρευσης πρέπει να συνδυαστεί και με μία σειρά άλλων μέτρων, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την ποιότητα των καυσίμων, η καθιέρωση πράσινου δακτυλίου και η ανανέωση του στόλου των γηρασμένων αυτοκινήτων", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο μέτρο του δακτυλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι πλέον έχει χάσει τον περιβαλλοντικό του χαρακτήρα και ότι πρέπει να αναζητήσουμε ένα πιο «έξυπνο» μέτρο που θα αντικαταστήσει τον δακτύλιο.
Υπενθυμίζεται,ότι η κίνηση των πετρελαιοκίνητων ΙΧ αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαγορεύτηκε το 1991, ενώ το θέμα έχει μπλοκάρει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η προαναγγελία της απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης έγινε τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε στη Βουλή:
"Θα εξετάσουμε την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι σύγχρονες τεχνολογίες πετρελαιοκίνησης έχουν οδηγήσει όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προς αυτή την κατεύθυνση".
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις