ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γρεβενά: Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ζάβορδα!!! (video)

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 24-9-2011 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στα πλαίσιο της περιοδείας του, με αφορμή τους εορτασμούς μνήμης για...τα εκατό χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Αιμιλιανού Γρεβενών.
Στο καθολικό της μονής τελέστηκε δοξολογία παρουσία των
αυτοδιοικητικών και εκκλησιαστικών αρχών και κατοίκων της περιοχής. Τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Ιερομόναχος Τιμόθεος, ο μοναδικός από το 2004 μοναχός που διακονεί στο μοναστήρι.


Ο κ. Βαρθολομαίος στην αντιφώνηση του εξήρε το πολυετές έργο του μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου για την "εκ βάθρων ανακαίνισιν" της μονής απο τη φθορά του χρόνου και από τον σεισμό του 1995, την "πολύπλευρον ανάδειξη της" και την διαφύλαξη των ιστορικών κειμηλίων της, ένα από τα οποία είναι και ο "μοναδικός κώδιξ, που διασώζει το πλήρες κείμενον του Λεξικού" του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φωτίου, το οποίο ανακάλυψε το 1959 ο εκλιπών καθηγητής Λίνος Πολίτης. Έδωσε την ευλογία του στον ιερομόναχο Τιμόθεο "για τον προσωπικό του  αγώνα" και ευχήθηκε "η χάρις του Θεού να ελκύσει και άλλας ψυχάς" στο ιστορικό μοναστήρι.
Νωρίτερα ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε το Γηροκομείο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Γρεβενών ενώ  το απόγευμα βρέθηκε στον Εθνικό Δρυμό της "Βάλια Κάλντα".
Το βράδυ ακολούθησε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στην "Αετοφωλιά".
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: