ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το 4ο Δ.Σ. γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Παραμονή της μεγάλης επετείου, της 28ης Οκτωβρίου 1940! Το 4o Δ.Σ. Γρεβενών, όπως και όλα τα άλλα ελληνικά σχολεία, φόρεσε τα γιορτινά του και διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα.
Δείτε φωτογραφίες...
Τα παιδιά του σχολείου, τίμησαν τους απλούς ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους. Μια διαδρομή στους αιώνες για τις μάχες που δόθηκαν για την ελευθερία.
Γιατί την ιστορία τελικά τη γράφουν οι "μικροί". Τη γράφουμε όλοι εμείς με τον καθημερινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια, σεβασμό, συμμετοχή. Γιατί αυτό που φοβίζει είναι ένας άνθρωπος ελεύθερος, και πιο πολύ, ένας άνθρωπος ελεύθερος που σκέφτεται.
Πρωταγωνιστές οι μαθητές της Τετάρτης και της Τρίτης τάξης και συνεργάτες στην προσπάθεια τους οι δάσκαλοι τους καθώς και η μουσικός κ. Καραλή με συμπαραστάτη και βοηθό τον υποδιευθυντή κ.Στουγιάννη, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
Απαγγελία ποιημάτων και τραγούδια από τη χορωδία της Στ΄Τάξηςζωντάνεψαν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες τόσο στη δική της όσο και στην παγκόσμια ιστορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: