ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ιδιοκτήτης φάρμας αυτοκτόνησε, αφού απελευθέρωσε 56 άγρια ζώα

Ένας ιδιοκτήτης φάρμας ζώων άφησε ελεύθερα τα ζώα που φιλοξενούσε και έπειτα έδωσε τέλος στην ζωή του.
Ένα βήμα, για να έρθουμε πιο κοντά στην άγρια φύση, προσπάθησε να καταφέρει ένας φύλακας ζωολογικού κήπου. Ο 62χρονος άντρας απελευθέρωσε 56 άγρια ζώα και ύστερα
έδωσε τέλος στην ζωή του.
Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σκοτώσουν τα 49 από τα 56 θηρία, για να προστατέψουν τους πολίτες από το να γίνουν το θήραμά τους.
Μία μεγάλη τίγρης χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο ενός οδηγού, ενώ οι αξιωματικοί αναζητούν ακόμα μία μαϊμού, η οποία πιστεύεται ότι μεταφέρει τον ιό του έρπη τύπου Β, μία ασθένεια που μπορεί να σκοτώσει ή να οδηγήσει σε σοβαρή νευρολογική βλάβη.
Τα άγρια ζώα που θανατώθηκαν αποτελούν 2 αλεπούδες, 6 μαύρες αρκούδες, 2 αρκούδες grizzly, 18 τίγρεις Bengal, λιοντάρια του βουνού και 9 αρσενικά λιοντάρια, 8 θηλυκά λιοντάρια και ένας κυνοπίθηκος, ενώ 3 λεοπαρδάλεις, μία αρκούδα grizzly και 2 μαϊμούδες μεταφέρθηκαν σε άλλο ζωολογικό κήπο.
Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του ιδιοκτήτη φάρμας ζώων στο Zanesville, του Ohio, Terry Thompson, όταν ερευνούσε αναφορές για ζώα που είχαν αποδράσει. Εκεί βρήκαν το πτώμα του άντρα που είχε εκτίσει την ποινή του πριν από 3 εβδομάδες για κατηγορίες οπλοκατοχής.
Στο εξωτερικό του σπιτιού, η αστυνομία βρήκε όλα τα κλουβιά και τους φράχτες να είναι ανοιχτά, κάνοντας την γύρω περιοχή να θυμίζει στιγμιότυπο από την κιβωτό του Νώε.
Ο σερίφης Matt Lutz είπε πως οι αξιωματικοί έπρεπε να δράσουν γρήγορα, για να αντιμετωπίσουν” τα ώριμα, πολύ μεγάλα, επιθετικά” ζώα. Τα ζώα αντιδρούσαν περίεργα στα ηρεμιστικά όπλα κι έτσι έπρεπε να θανατωθούν.
Ένας ειδικός στα άγρια ζώα που ήξερε τον Thompson υποστήριξε ότι τα ζωντανά κρατούνταν κάτω από άθλιες συνθήκες. Το 2005 είχε καταδικαστεί για βιαιότητα απέναντι στα ζώα και τέθηκε υπό κατ’ οίκον παρακολούθηση για 6 μήνες.
Ο ιδιοκτήτης καταφυγίου ζώων είπε: “Υπήρχαν παράπονα ότι δεν τάιζε αρκετά τα άλογα, και μετά όταν θα πέθαιναν θα τα τάιζε στα λιοντάρια.”
news247
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: