ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίσθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα!

Ψηφίσθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη πριν από λίγο στη Βουλή, χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα, 154 βουλευτές ψήφισαν «ναι», ενώ «όχι» ψήφισαν
141.
«Λαχτάρα» για το ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος αρχικά απουσίαζε και στη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου επιχείρησε να κάνει δήλωση για να αιτιολογήσει την ψήφο του. Ο προεδρεύων Γρ. Νιώτης του το απαγόρευσε, ενώ είχε ξεκινήσει να μιλά για... ύστατη ελπίδα, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης ψήφισε τελικά «ναι», κάνοντας τις καρδιές αρκετών στην κυβέρνηση να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Στα αξιοσημείωτα ότι λίγο έλειψε να μην ψηφίσει η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν παρουσιάσθηκε ούτε στη δεύτερη ανάγνωση, πιθανότατα λόγω της... τηλεοπτικής της εμφάνισης!
Από την ψηφοφορία απουσίαζε η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, όπως και 4 ακόμη βουλευτές, από τους οποίους σε αποστολή στο εξωτερικό απουσίαζε ο βουλευτής κ. Παντούλας (ΠΑΣΟΚ), που με επιστολή του ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, όπως και ο κ. Νεράντζης (ΝΔ), που καταψήφισε με τον ίδιο τρόπο.
H πιο κρίσιμη ημέρα πάντως για το πολυνομοσχέδιο είναι η αυριανή, καθώς τη διαφωνία τους με το άρθρο 37 (ιδίως) έχουν εκφράσει αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως η κ. Λ. Κατσέλη και η κ. Α. Νταλάρα.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: