ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Βασάνισαν 18χρονο στρατιώτη στον Στρατό της Κύπρου επειδή ζωγράφιζε ένα τριφύλλι!!!

Μια απίστευτη κακοποίηση δέχθηκε στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο από μόνιμο αρχιλοχία και δύο ΕΠΥ.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από πατέρα 18χρονου εθνοφρουρού, 3 στελέχη της ΕΦ στην Κύπρο, σε στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας,
τον κακοποίησαν επειδή ζωγράφισε το τριφύλλι σε ένα χαρτί.
Όπως γράφει το Sigmalive, πρόκειται για ένα Αρχιλοχία και 2 ΕΠΥ. Η καταγγελία αναφέρει ότι αφού έβρισαν τον νεαρό εθνοφρουρό, τα 3 στελέχη τον έδεσαν με.......
πλαστική ταινία σε μία καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα σε ένα βαρέλι.
Η είδηση δημοσιεύεται σε διάφορες ιστοσελίδες των ΜΜΕ, ενώ και υπάρχει και άρθρο στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Χαραυγή. Σύμφωνα μ αυτό ο 18χρονος εθνοφρουρός βασανίστηκε άγρια από έναν αρχιλοχία και δύο μόνιμους (ΕΠΥ) επειδή την ώρα της ξεκούρασής του ζωγράφισε πάνω σε χαρτί ένα τριφύλλι. Μόλις το είδαν οι τρεις αξιωματικοί ο ένας από αυτούς του είπε:
«εννά σου δείξουν π.κομμουνιστούιν», ενώ όλοι μαζί τον άρπαξαν, τον τύλιξαν με πλαστική ταινία σε όλο του το σώμα. Αργότερα τον έδεσαν πάνω σε καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα μέσα σε ένα βαρέλι, ενώ φρόντισαν να βάλουν στο ένα του αυτί αναμμένο τσιγάρο λέγοντάς του: «Οταν ξεδεθείς κάπνισε το τσιγάρο στην υγεία μας.».
Ούτε το γεγονός πως ο 18χρονος εθνοφρουρός ήταν εγχειρισμένος στη σπλήνα και με πρόβλημα κοίλης δεν εμπόδισε τους τρεις μόνιμους της Εθνικής Φρουράς να τον βασανίσουν μέχρι λιποθυμίας. Αντίθετα στις παρακλήσεις του εθνοφρουρού να μην τον δέσουν στα σημεία που ήταν εγχειρισμένος αυτοί αρνήθηκαν και γελούσαν με τα βογγητά του.
Ο πατέρας του εθνοφρουρού το κατήγγειλε στον διοικητή της μονάδας του. Ωστόσο οι τρεις βασανιστές του αρνήθηκαν πως έγινε τέτοιο περιστατικό και με θράσος ισχυρίστηκαν πως ο 18χρονος είπε ψέματα.
Οι γονείς του νεαρού όμως δεν έμειναν ως εκεί. Κατήγγειλαν το βασανισμό του γιου τους στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΦ, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει μέχρι και σε στρατοδικείο.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ο οποίος καταδίκασε το περιστατικό ενώ σε αυτό το σημείο δεν θέλησε να προβεί σε περεταίρω δηλώσεις αφού αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα από τις στρατιωτικές αρχές.
Τέλος ο Υπουργός είπε ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες.
Ο στρατιώτης είναι οπαδός της Ομονοίας. Πρόκειται για μια ομάδα που κατά κύριο λόγο οι οπαδοί της είναι αριστεροί και αντιεξουσιαστές και έχουν μεγάλη κόντρα με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσις. Στην Κύπρο οι ομάδες εκτός από οπαδικές έχουν και μεγάλες πολιτικές κόντρες και τα επεισόδια είναι σύνηθες φαινόμενο.
eglimatikotita.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

2 σχόλια:

δελφινάκι είπε...

Αυτά όλα περί κομματικά κλπ είναι για στενόμυαλους. Συμβαίνουν αλλά πιο σοβαρά πράγματα (γενικά μιλώ) που δεν τα καταδικάζουν και δε τα τιμωρούν όπως πρέπει. Οι 3 ας τιμωρηθούν όπως τους αξίζει !!!

Ανώνυμος είπε...

αφου ακομη ασχολουνται με παιδια που απλα εκφραζονται με διαφορετικο τροπο και δεν παιρνουν τα οπλα κατα αυτων που μας "βιαζουν" συστηματικα τι να πω... καταληγω για πολλοστη φορα στο ενα και μοναδικο συμπερασμα μου εδω και αρκετα χρονια...
καταστραφηκε η παιδεια..οποτε ολα τα αλλα ειναι απλα σημαδια της... (τα λοιπα τα αφηνω στην κριση σας αν εχετε δηλαδη)

και δεν ειμαι καν αγανακτισμενος