ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Νέο "βαρύ" όνομα οφειλέτη στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ

Ένα ακόμη «βαρύ» όνομα φοροοφειλέτη αναμένεται να πέσει στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής.
Ο επικεφαλής του Σώματος εισαγγελέας Γιάννης Διώτης, όπως και οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Χρήστος Μουζακίτης, με τη συνδρομή και της Οικονομικής Αστυνομίας εντείνουν τις προσπάθειές τους στο φορο-σαφάρι και στο στόχαστρο έχουν μπει για ακόμη μία φορά επιχειρηματίες που οφείλουν τεράστια ποσά από ΦΠΑ.

Ισχυρός μοχλός πίεσης η προφυλάκιση, λέει το ΣΔΟΕ
Στον χάρτη δράσεων που καταρτίζουν κάθε βδομάδα στο ΣΔΟΕ οι υποθέσεις ΦΠΑ βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και οι ελεγκτές του σώματος κάνουν φύλλο και φτερό οικονομικά στοιχεία προσώπων και εταιρειών που παρουσιάζουν μεγάλο τζίρο, ενώ αξιοποιούν και σχετικές καταγγελίες.
Δεδομένου ότι η μη καταβολή ΦΠΑ είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, η απειλή της προφυλάκισης είναι ισχυρός μοχλός πίεσης προς τον συλληφθέντα για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του. Ήδη, οι πρώτες συλλήψεις και προφυλακίσεις γνωστών ονομάτων της αγοράς έκαναν αρκετούς να ιδρώσουν από αγωνία και να αρχίζουν να αναζητούν τρόπους να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.
Νέα επιχείρηση σε εξέλιξη
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση, για τον εντοπισμό επιχειρηματιών που προσπαθούν με πλαστά και εικονικά τιμολόγια να ξεγελάσουν το κράτος και να εισπράξουν ποσά από επιστροφή ΦΠΑ που δεν τους οφείλονται.
Οι 300 ελεγκτές του ΣΔΟΕ στην Αττική και άλλοι 400 στην υπόλοιπη Ελλάδα ξεσκονίζουν τιμολόγιο-τιμολόγιο όλες τις υποθέσεις, ενώ οι φορολογικοί έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για εντυπωσιακή αύξηση των καταγγελιών που φθάνουν στις αρμόδιες αρχές.
Ρίχνει δίχτυα και στα σκοτεινά κυκλώματα της νύκτας το ΣΔΟΕ
Υποθέσεις λαθρεμπορίας, αλλά κυρίως υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών είναι ένας ακόμη τομέας με τον οποίον ασχολείται το ΣΔΟΕ, καθώς η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για χρήση ουσιών.
Το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ έχει εντείνει τους ελέγχους, ενώ αξιοποιούνται πληροφορίες, που φέρουν επιχειρηματικά κυκλώματα από τον κόσμο της «νύχτας» να επενδύουν χρηματικά ποσά σε εισαγωγή και εμπορία μεγαλοποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: