ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία κ. Χαντάβα στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2012 (video)

Με αιχμηρές παρατηρήσεις για τα κακώς κείμενα, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεκριμένες προτάσεις για να αποκατασταθούν οι κοινωνικές αδικίες που έχουν συντελεστεί, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την “κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012”.

Ο κ. Χαντάβας συγκεκριμένα εστίασε σε τρείς βασικούς άξονες:
Υπογράμμισε την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη κατάρτιση ενός Εθνικού φορολογικού συστήματος που να επαναφέρει το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία, επισημαίνοντας ότι: «Χρειάζεται να πάρουμε σκληρά μέτρα:
- Όποιος συλλαμβάνεται για φοροδιαφυγή να πηγαίνει φυλακή.
- Οι πρωτόδικες αποφάσεις να μη έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα στο εφετείο, για να μη καθυστερούν οι αποφάσεις στα δικαστήρια.
- Να κλείνει ακόμη και η επιχείρησή των φοροφυγάδων.
Όποιος υπάλληλος ή κρατικός λειτουργός χρηματίζεται, να απολύεται αμέσως. Να ελέγχεται η περιουσία του και να κατάσχεται ότι δεν δικαιολογείται.»
Παράλληλα ο Βουλευτής, επεσήμανε ότι το παράδειγμα θα πρέπει να το δώσουν οι πολιτικοί και γι αυτό τόνισε ότι επιβάλλεται: «Να ελεγχθεί ποιοί Έλληνες πολιτικοί έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.
Να φορολογηθούν όλες οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και να πείσουμε τους πολίτες ότι έχει εξυγιανθεί το πολιτικό μας σύστημα.
Προσωπικά, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του πρόεδρου της Βουλής, θα εξουσιοδοτήσω την επιτροπή να ανοίξει κάθε λογαριασμό, είτε δικό μου, είτε συγγενικού μου προσώπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Και τα στοιχεία να τα δώσουν στη δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι πολίτες που με εμπιστεύθηκαν ότι δεν έχω καμιά κατάθεση στο εξωτερικό, ούτε μετοχές και ότι η ενασχόλησή μου με την πολιτική με έκανε φτωχότερο.»
Από την άλλη πλευρά, ο Βουλευτής κατά την ομιλία του, έδωσε έμφαση στην αναπτυξιακή διαδικασία στην οποία έχει ανάγκη να μπει η χώρα, αναφέροντας συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί, λέγοντας ότι: «Πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην ανάπτυξη, γιατί δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της οικονομίας μας αν δεν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και δεν έχουμε ανάπτυξη.
Ελπίζω με τη νέα δανειακή Σύμβαση της χώρας και τη μείωση του δημόσιου χρέους να πεισθούν οι επενδυτές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει και να επενδύσουν στη χώρα μας.
Και πρώτα απ’ όλους να πεισθούν οι Έλληνες «πατριώτες» που μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Πρέπει να πάψουμε να εισάγουμε προϊόντα που μπορούν να παραχθούν στη χώρα μας, εφαρμόζοντας ανάλογες πολιτικές και θεσπίζοντας τα αντίστοιχα κίνητρα.
Και πάνω απ΄ όλα να ενισχύσουμε την αγροτική ανάπτυξη ,τη γεωργία και την κτηνοτροφία και γενικά τον πρωτογενή τομέα.
Να ενισχύσουμε τη μεταποίηση και το δευτερογενή τομέα.
Να επιταχύνουμε το ΕΣΠΑ .
Να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας Δασικούς Χάρτες, Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό και Εθνικό Κτηματολόγιο.
Για να μη καθυστερούν τα έργα και η ανάπτυξη της χώρας.
Να εξυγιάνουμε ταχύτατα τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο τομέα.»
Τέλος αφού επεσήμανε την ολιγωρία που έχει παρατηρηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπογράμμισε ότι: «Ελπίζω σήμερα να έχουν πάρει τα ορθά μηνύματα και στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που
- θα ελέγχει και θα θωρακίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα,


- θα περιορίσει την ασυδοσία των αγορών και των κερδοσκόπων και


- θα θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη των κρατών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης και την ουσιαστική οικονομική σύγκλιση.»

Δείτε περισσότερα θέματα
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: