ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο έλεγχος των διαιτητών της 16ης αγωνιστικής

Το Contra.gr βαθμολογεί τους διαιτητές της πρεμιέρας του Β' γύρου στη Super League. Διαβάστε για τα λάθη, τις σωστές αποφάσεις, τις υποδείξεις και μη των διαιτητών στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Ποιοι έμειναν μετεξεταστέοι και ποιοι πήραν καλό βαθμό;

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 1-0
Στην Τρίπολη, ο Κάκος ελέγχεται για το χέρι του Ράγιο στη σέντρα του Παλαιολόγου. Ο χαφ του Αστέρα έπεσε προς την μπάλα με το αριστερό χέρι προτεταμένο ενώ μπορούσε να το "κρύψει" στο σώμα για να μη ρισκάρει το σφύριγμα του διαιτητή. Ο Κάκος εξετίμησε την τόλμη του Ράγιο και δεν τον τιμώρησε με πέναλτι και κάρτα. Σοβαρό λάθος για την κλάση του.
Βαθμός (με άριστα το 10): 6,5


Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Καλογερόπουλος ενήργησε όπως ένας σοβαρός διαιτητής σε μια από τις συνήθεις πτώσεις του Καστίγιο (πήγε να πάρει πέναλτι από τον Βάντερσον) και σε ένα τζαρτζάρισμα του Σκούφαλη στον Μίσελ. Η πραγματικά δύσκολη φάση, όμως, ήταν όταν ο Καζναφέρης έπεσε με χέρια, πόδια και μπόλικο ρίσκο για να κοντράρει το σουτ του Βίλα. Ο ρέφερι ήταν κοντά και είδε ότι η μπάλα βρήκε στο απλωμένο πόδι του αμυντικού του Αρη και όχι στα απλωμένα χέρια του. Στο 85' ο Γιαννιώτας δέχτηκε τη σφαλιάρα-χάδι του Σκούφαλη στο σβέρκο και έπεσε σαν να δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο. Ο ρέφερι συγκινήθηκε από τη θεατρική πτώση του νεαρού αρειανού και απέβαλε με δεύτερη κάρτα τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΣ.
Βαθμός: 7,5


Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-0
Στο Περιστέρι ο Αρετόπουλος εξέθεσε όσους τον προήγαγαν στη μεγάλη κατηγορία. Εκτός αν, στην πραγματικότητα, τους δικαίωσε - ποτέ δεν ξέρεις. Ο Τρικαλινός διαιτητής αγνόησε το καθαρό πέναλτι του Σκόνδρα στον Βάντο, ενώ και οι δυο κάρτες στον Μάντζιο ήταν τραβηγμένες - ιδίως η πρώτη. Τότε, μάλιστα, ο βοηθός Σταθόπουλος χρέωσε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον φορ του ΟΦΗ στερώντας του προφανή ευκαιρία για γκολ. Διαιτησία βγαλμένη από "παράγκα", η χειρότερη -μέχρι την επόμενη- στο εφετινό πρωτάθλημα.
Βαθμός: 1
Δόξα Δρ.-Ολυμπιακός 0-0
Στο Καυτανζόγλειο η Δόξα έπαιξε στα ίσα τον Ολυμπιακό και ο διαιτητής Παπαπέτρου στα ίσα τη Δόξα. Οι βοηθοί δεν ήταν αλάνθαστοι. Ο β' (Τσολάκης) σήκωσε χωρίς λόγο το σημαιάκι σε δυο από τις τελευταίες επιθέσεις των ερυθρολεύκων, ενώ ο α' (Βασιλειάδης) εφηύρε ένα οφσάιντ σε βάρος του δραμινού Αραβίδη.
Βαθμός: 7


Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2
Στη Λιβαδειά ο διαιτητής Παππάς δεν πείστηκε ότι το διπλό μαρκάρισμα των Μανωλά-Καράμπελα στον Βασιλείου ήταν πέναλτι. Δεν τον βοήθησε και ο... βοηθός Αργυρός. Αν το πόδι του Καράμπελα βρήκε σώμα και όχι μπάλα μόνο ο βοηθός μπορούσε -από εκείνη τη γωνία- να το δει και να το υποδείξει στον ρέφερι. Αφού δεν το έκανε υποθέτουμε ότι δεν πρόσεξε κάτι αντικανονικό. Πρόκειται πάντως για τον ίδιο βοηθό που στο γκολ του Ναπολεόνι δεν πρόσεξε ότι ο σκόρερ καλυπτόταν από τον Γκερέιρο, οπότε ας κρατάμε μια επιφύλαξη. Σωστή η δεύτερη κίτρινη του Παππά στον Σιαλμά που πάτησε τον Μουλόπουλο.
Βαθμός: 6,5


Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-0
Στο Παγκρήτιο ο διαιτητής Στυλιάρας σφύριξε το πέναλτι που έκανε ο Τσότσαλιτς στον Κουτσιανικούλη και γενικά σφύριζε ό,τι έβλεπε. Υποθέτουμε ότι το φάουλ στο όριο της κόκκινης που έκανε ο Χίμπλιγκερ στον Σκέμπρι, δεν το είδε.
Βαθμός: 7
Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0
Στο ΟΑΚΑ, ο β' βοηθός (Γουργιώτης) πρόσεξε ότι στη βαθιά μπαλιά του Βιτόλο ο Κλέιτον είχε την ευθεία με τον Μαϊστόροβιτς και πως ο Λέτο ήταν πίσω από την μπάλα όταν δέχτηκε την ασίστ του βραζιλιάνου. Τον Λέτο σταμάτησε αργότερα ο α' βοηθός (Μπιτσίδης) με λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ. Όσο για τον διαιτητή (Θάνος), χρειάστηκε να τρέξει αρκετά για να παρακολουθήσει το γρήγορο ρυθμό του ματς, γεγονός πάντως που τον βοήθησε να το βγάλει χωρίς σοβαρά λάθη.
Βαθμός: 7,5


Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0
Στα Πηγάδια ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έτρεξε όπως συνήθως -είναι από τους διαιτητές με καλή φυσική κατάσταση- και σφύριξε λιγότερο από άλλες φορές. Και σωστότερα, επίσης. Ούτως ή άλλως δεν υπήρξαν κρίσιμες φάσεις για να δοκιμάσουν τη σφυρίχτρα του.
Βαθμός: 7,5
contra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: