ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα σοκ: Το 15% των χειρουργών είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ

Έρευνα παρουσιάζει το 15% των χειρουργών να είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ ποσοστό αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι οι χειρουργοί που είχαν ενδείξεις αλκοολισμού, είχαν κατά 45% περισσότερες πιθανότητες να παραδεχτούν ότι διέπραξαν κάποιο σοβαρό ιατρικό σφάλμα τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Η χειρουργική είναι μια στρεσογόνος δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στρέφονται στο αλκοόλ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το άγχος τους. Επηρεάζει αυτό την απόδοσή τους; Ποιός ξέρει», είπε ο δρ Εντουαρντ Λίβινγκστον, καθηγητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Ορεσκόβιτς του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον απέστειλαν ένα ερωτηματολόγιο σε περισσότερους από 25.000 χειρουργούς. Σχεδόν το 14% των ανδρών χειρουργών και το 25% των γυναικών εμφάνισαν σημάδια προβλήματος με το αλκοόλ, ωστόσο η έρευνα δεν κατάφερε να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες σε αυτή την επαγγελματική ομάδα εμφανίζονται πιο επιρρεπείς στον αλκοολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: