ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η ημερομηνία γέννησης καθορίζει το μέλλον μας;

Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον;
Αν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε ένα χωροχρονικό ταξίδι, δεν θα το τολμούσατε; Δεν θα είσασταν περίεργοι έστω και λίγο να δείτε πώς θα ήταν μετά από κάποια χρόνια η ζωή σας;
Το βέβαιο είναι ότι ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να μπορέσει να ανοίξει έστω ένα μικρό παραθυράκι στο μέλλον και να ρίξει μια κρυφή ματιά.

Οι μάντεις στην αρχαιότητα, οι προβλέψεις των αστρολόγων μετέπειτα ή των ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα της ενόρασης, ή ακόμη και η ερμηνεία κάποιων προφητικών ονείρων, προέκυψαν ακριβώς από την ανάγκη του ανθρώπου, την έμφυτη περιέργεια αν θέλετε, να προβλέψει ή καλύτερα, να γνωρίζει γεγονότα που θα συμβούν αργότερα.
Εκείνοι που έχουν δεχτεί όμως το μεγαλύτερο πόλεμο από τους επιστήμονες αναφορικά με την πρόβλεψη μελλοντικών καταστάσεων είναι οι αστρολόγοι. Και τι δεν έχουν ακούσει, όχι μόνο από τους καταρτισμένους ερευνητές, αλλά και από πολλούς άλλους ανθρώπους οι οποίοι τους απορρίπτουν ασυζητητί!
Οι χαρακτηρισμοί που τους προσάπτουν ποικίλουν: ψευδοεπιστήμονες, απατεώνες, εκμεταλλευτές ευάλωτων ανθρώπων, κ.λ.π.. Το βασικότερο επιχείρημά τους δε, είναι το ακόλουθο: οι κινήσεις των άστρων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Κι όμως! Η επιστήμη πλέον σήμερα μπορεί να προβλέπει με βάση την εποχή γέννησης τη μετέπειτα ζωή ενός ανθρώπου. Από το πώς θα είναι η εξωτερική του εμφάνιση, αν θα είναι υγιής, ακόμη και το πώς θα είναι η ψυχολογική του κατάσταση! Με άλλα λόγια, η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις της αστρολογίας!
Έχουνε ήδη ολοκληρωθεί διεθνείς πειραματικές μελέτες σε μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο εξωτερικό που αποκαλύπτουν ότι η εποχή της γέννησης επηρεάζει όλους αυτούς τους διαφορετικούς παράγοντες. Οι βασικές έρευνες διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο Umea στη Σουηδία, και στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία.


Η ημερομηνία γέννησης σχετίζεται και με το πόσα χρόνια θα ζήσουμε!
Επηρεάζουν ο μήνας και η εποχή της γέννησης το πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Σε αυτό το παράξενο ερώτημα – παράξενο με την έννοια ότι είναι κάτι που δύσκολα το διερωτάται κάποιος, πόσο μάλλον να το εξετάσει με επιστημονική μέθοδο - επιχειρεί να δώσει απάντηση το Κέντρο Αντιγήρανσης του Πανεπιστήμιου του Σικάγο. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι οι Leonid Gavrilov και Natalia Gavrilova, που ήδη έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση των αρχικών τους συμπερασμάτων:
"Αναφέρουμε ένα σημαντικό εύρημα από τη μελέτη μας: ο μήνας της γέννησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την μακροζωία των γυναικών (από την ηλικία των 30 ετών και πλέον). Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που γεννήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο τείνουν να ζουν κατά μέσο όρο τρία χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο.
Οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Μαϊο (399 περιπτώσεις) έζησαν 3.61 + - 0.93 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Ακόμη, οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Δεκέμβριο έζησαν 3.21 + - 0.94 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Το εύρημά μας είναι συνεπές αναφορικά με την θεωρία της μακροζωίας."


Ποιούς μήνες πρέπει να "συλλάβουμε" για να κάνουμε αγόρι & ποιους κορίτσι.
Στη γειτονική μας Ιταλία, και συγκεκριμένα στην πολυκλινική της Modena η ομάδα του Angelo Cagnacci στράφηκε προς μία άλλη κατεύθυνση: Θα μπορούσε ο μήνας σύλληψης του εμβρύου να επηρεάζει αν θα γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι; Ποιοι είναι οι μήνες κλειδιά;
O Cagnacci αποκαλύπτει: "Ο Οκτώβριος είναι ο “καλύτερος” μήνας για αγόρια. Από τα 1.000 παιδιά των οποίων έγινε η σύλληψη τον Οκτώβριο, τα 535 ήταν αγόρια και τα 489 κορίτσια. Αντίστοιχα, ο Απρίλιος είναι ο “καλύτερος” μήνας για τα κορίτσια αφού από τα παιδιά που τα συλλάβανε Απρίλιο τα 513 ήταν κορίτσια και τα 487 αγόρια."
Συνεπώς, το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για τη σύλληψη αγοριών και η άνοιξη για τη σύλληψη κοριτσιών σύμφωνα με τον Gagnacci. Εμείς ουδεμία ευθύνη φέρουμε!
pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: