ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για την Κυριακή. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση.



Αναλυτικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 12 βαθμών Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Νεφώσεις με βροχές αναμένονται στη Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της Θράκης, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη δυτική Ελλάδα αναπτύσσονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο πριν εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.


Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.


Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το απόγευμα και θα εξασθενήσουν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5-8 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5-7 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 19 βαθμών Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναπτύσσονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 19 βαθμών Κελσίου.


Πρόγνωση για 12/03/2012
Νεφώσεις προβλέπονται για τη Δευτέρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονες, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά το βράδυ στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα πελάγη 6-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτωτική πορεία.
ΕΜΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: