ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι Φαρμακοποιοί προειδοποιούν με νέα διακοπή φαρμάκων με πίστωση...

Σε νέα διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αν δεν τούς καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων έως και το τέλος του 2011.

Παρότι ο ΕΟΠΥΥ αποπλήρωσε τους φαρμακοποιούς για το Ιανουάριο το 2012, εκείνοι θα προχωρήσουν στη νέα κινητοποίηση από την 1η Απριλίου, διεκδικώντας τα 135 εκατομμύρια ευρώ, που τους οφείλονται από το παρελθόν από τα ασφαλιστικά ταμεία που ενσωματώθηκαν στο νέο Οργανισμό.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν την εφαρμογή τού πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου που ορίζει άμεση και έως τις 31/3/12 εξόφληση όλων των χρεών των ταμείων, που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ, και τη μη ενσωμάτωση στον Οργανισμό ασφαλιστικών ταμείων, πριν αυτά εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους.
«Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ανακοινώνουν ότι η Γενική τους Συνέλευση αποφάσισε, αν δεν τηρηθούν τα ανωτέρω, την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από 1/4/2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: