ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη... (video)

Βελτιωμένος ο καιρός την Πέμπτη με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα, όπου θα σημειωθούν και λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο.

Αναλυτικότερα, γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική με ανέμους ασθενείς και βαθμιαία βόρειους 3-5 μποφόρ και θερμοκρασίες μεταξύ 04 και 17 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 03 και 14 βαθμών Κελσίου.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως το απόγευμα και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη στη δυτική Μακεδονία να βρίσκεται 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο πρόσκαιρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 01 και 17 βαθμών Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις στις ανατολικές κυρίως περιοχές, όπου το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 15 βαθμών Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναπτύσσονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 15 βαθμών Κελσίου.
Πρόγνωση για 16/03/2012
Νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών, αλλά και βελτίωση το απόγευμα, προβλέπεται το Σάββατο για Θράκη, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-6, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: