ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ευκαιρίες απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Απρίλιος 2012

Μια νέα υπουργική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την πρόσληψη ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Στο ΦΕΚ 977/28-3-2012 δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με πέντε χιλιάδες (5.000) θεραπευτές ιατρούς.
Καθορίστηκε έτσι ο αριθμός των προσώπων στα οποία μπορεί ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να αναθέσει με σύμβαση μίσθωσης έργου την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του και στα μέλη των οικογενειών αυτών. Η απόφαση είναι για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών για πέντε χιλιάδες (5.000) θεραπευτές ιατρούς, εκ των οποίων δύο χιλιάδες (2.000) παθολόγοι ή ιατροί γενικής ιατρικής, χίλιοι (1.000) παιδίατροι και οι υπόλοιποι καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, γυναικολόγοι, ΩΡΛ, δερματολόγοι-αφροδισιολόγοι, ορθοπεδικοί, πνευμονολόγοι, ουρολόγοι, γαστρεντερολόγοι, ρευματολόγοι, νευρολόγοι, γενικοί χειρουργοί, ψυχίατροι, ενδοκρινολόγοι, αλλεργιολόγοι, νεφρολόγοι, νευροχειρουργοί, παιδοψυχίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, χειρουργοί παίδων, αγγειοχειρουργοί, αιματολόγοι, ογκολόγοι, φυσίατροι, πανελλαδικά, ανάλογα με τις κατά τόπο ανάγκες του Οργανισμού.
Οι συμβαλλόμενοι θα πρέπει:
α) Να έχουν πτυχίο ανώτατης ιατρικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
β) Να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση στον δημόσιο τομέα ή σε ΝΠΔΔ.
γ) Να μην έχουν απολυθεί από κανέναν φορέα κοινωνικής ασφάλισης εξαιτίας πειθαρχικού ή άλλου παραπτώματος.
δ) Να μην έχει καταγγελθεί η σύμβασή τους από τους ασφαλιστικούς φορείς που αποτελούν τον ΕΟΠΥΥ για αντισυμβατική συμπεριφορά από δόλο ή αμέλεια που αποδεικνύεται απόό έγγραφα στοιχεία ασφαλιστικού οργανισμού.
ε) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία.
στ) Να μην είναι αυτοί και οι συγγενείς α’ βαθμού αυτών μέτοχοι σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά εργαστήρια συμβεβλημένα και φαρμακεία με τον ΕΟΠΥΥ.
ζ) Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ που θα βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.
Ο χρόνος απόκτησης ειδικότητας, ο βαθμός του πτυχίου και η οικογενειακή τους κατάσταση αποτελούν κριτήρια για την αξιολόγησή τους. Για τους ιατρούς που έχουν αποκτήσει ειδικότητα εντός πενταετίας θα συναφθούν συμβάσεις με το 25% των ως άνω 5.000 ιατρών.
Οι συμβαλλόμενοι ιατροί αναλαμβάνουν το έργο της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας και τον ενιαίο κανονισμό παροχών υγείας του Οργανισμού.
Το συγκεκριμένο έργο θα εκτελείται στα ιδιωτικά τους ιατρεία σε καθορισμένο ωράριο.
20 εποχικοί στην Τρίπολη
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα μέχρι δύο (2) μήνες, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού ανακοίνωσε ο δήμος Τρίπολης. Θα προσληφθούν 15 Εργάτες Καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Μοναδικό προσόν διορισμού είναι το απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή παλαιού δημοτικού. Επίσης, θα προσληφθούν και 5 Οδηγοί απορριμματοφόρων αυτοκινήτων.
Απαραίτητα προσόντα γι’ αυτήν την κατηγορία εκπαίδευσης είναι το αντίστοιχο δίπλωμα ΙΕΚ και η επαγγελματική άδεια οδήγησης. Η εντοπιότητα θα δώσει προβάδισμα διορισμού στους δημότες της Τρίπολης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους με τα σχετικά δικαιολογητικά στον δήμο Τρίπολης έως και αύριο 9 Απριλίου.
Διαγωνισμός για 35 δικαστικούς επιμελητές
Από το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός για την πλήρωση 35 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών, ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012. Οι θέσεις ανά Πρωτοδικείο είναι οι εξής: Αθηνών 11 θέσεις, Πειραιώς 4, Ρόδου 1, Σάμου 2, Θεσσαλονίκης 3, Κατερίνης 1, Αγρινίου 4, Καλαβρύτων 1, Λευκάδας 1, Καστοριάς 1, Τρικάλων 2, Λασιθίου 1, Ρεθύμνου 1, Ροδόπης 1, Θεσπρωτίας 1. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1977 έως και 1990.
Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν στον γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από τον διαγωνισμό αίτηση συμμετοχής, στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου συλλόγου.
50 θέσεις στην Ενωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας
Η Ενωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας (ΕΠΕΚ) ανακοίνωσε την πρόσληψη 50 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 5 μηνών, για την υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον νομό Κορινθίας. Οσοι προσληφθούν θα απασχοληθούν στον δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων. Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500 ευρώ το οικονομικό έτος 2010. Οι φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως και τις 12 Απριλίου. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 27410-60035 .
Οι μισοί νέοι χωρίς δουλειά στην Ελλάδα!
Χώρα ακατάλληλη για νέους που αναζητούν εργασία είναι η Ελλάδα. Οχι ότι δεν το ξέραμε, απλώς επιβεβαιώθηκε και επισήμως με βάση την τελευταία ανακοίνωση της Eurostat. Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. για τους νέους κάτω των είκοσι πέντε ετών (50,4%) καταγράφει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τον ίδιο μήνα, η Ελλάδα σημείωσε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανεργίας (21%) στην Ε.Ε. μετά την Ισπανία (23%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα σημειώθηκε η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε έναν χρόνο (από 14,3% τον Δεκέμβριο του 2010 σε 21% τον Δεκέμβριο του 2011). Ειδικότερα, στην Ελλάδα η ανεργία για τους άνδρες εκτινάχθηκε στο 18%, για τις γυναίκες στο 25% και για τους νέους κάτω των είκοσι πέντε ετών στο 50,4%.
Στην Ε.Ε. των 27 χωρών-μελών ο δείκτης ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2012 ανήλθε στο 10,2% και στην ευρωζώνη στο 10,8%. Εκτιμάται ότι οι άνεργοι στην Ε.Ε. των 27 ανέρχονται σε 24,5 εκατομμύρια και στην ευρωζώνη σε 17,13 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο (από τον Φεβρουάριο 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012) οι άνεργοι στην Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 1,87 εκατομμύριο και στην ευρωζώνη κατά 1,47 εκατομμύριο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2012 κατέγραψε η Ισπανία (20,3%), η Ελλάδα (21% τον Δεκέμβριο του 2011), η Πορτογαλία (15%) και η Σλοβακία (14%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,2%), την Ολλανδία (4,9%), στο Λουξεμβούργο (5,2%) και στη Γερμανία (5,7%).
Πρόγραμμα Στήριξης Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων
Πρόγραμμα για την Κοινωνική Ενταξη και Ενδυνάμωση Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Το Εθνικό Δίκτυο Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης με συνολικό προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ έχει συγκεκριμένους στόχους:
α) την ενίσχυση και υποστήριξη των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα των αστέγων και όσων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια,
β) τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους άνεργους νέους, στους οποίους τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά,
γ) την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνικών φορέων για την ενεργό συμμετοχή τους στο Δίκτυο.
Το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτήσει σχέδια δράσης τα οποία αφορούν τη δημιουργία ή τη συνέχιση της λειτουργίας οκτώ κατηγοριών κοινωνικών δομών, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες για την κάλυψη βασικών αναγκών των συμπολιτών μας. Οι κοινωνικές δομές που θα χρηματοδοτηθούν ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ανοιχτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, τράπεζες χρόνου, δημοτικοί λαχανόκηποι, υπνωτήρια, δομή παροχής συσσιτίων, γραφεία διαμεσολάβησης. Οι κοινωνικές δομές θα λειτουργήσουν στους δήμους όλης της χώρας με πληθυσμό πάνω από 80.000 κατοίκους. Ειδικότερα, για το λεκανοπέδιο Αττικής μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για όμορους δήμους οι οποίοι συγκεντρώνουν αθροιστικά πληθυσμό πάνω από 80.000 κατοίκους.
Δικαίωμα υποβολής σχεδίων δράσης έχουν φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σωματεία, ιδρύματα, εταιρείες αστικού δικαίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις, που ως δικαιούχοι θα έχουν τη συνολική ευθύνη εκτέλεσης του σχεδίου δράσης.
Για τη λειτουργία των περίπου 300 δομών που αναμένεται να συσταθούν θα δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους έως 30 ετών, για διάστημα 24 μηνών.
Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μια ευρύτερη δέσμη δράσεων που θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με στόχο την ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας. Τα προγράμματα αυτά έχουν προϋπολογισμό 1.236.010.000 ευρώ και από αυτά αναμένεται να ωφεληθούν 289.294 άτομα.
από: Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: