ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Επιστρέφει και η Βόζεμπεργκ στη ΝΔ- Τί γίνεται με Ντόρα και ΛΑΟΣ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ ήταν από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετά τη διαγραφή λόγω της καταψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης ήθελε να επιστρέψει στο κόμμα αλλά τελικά δεν μπήκε στα ψηφοδέλτια.
Οι κακές γλώσσεις είπαν πως ο λόγος ήταν ο Ανδρέας Ψυχάρης καθώς η Βόζεμπεργκ θα έμπαινε σίγουρα στη Βουλή και μάλλον ο Ψυχάρης θα έμενε εκτός.
Μετά την πανστρατία που κύρηξε ο Αντώνης Σαμαράς και η γνωστή δικηγόρος θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Το φλερτ με τη Ντόρα Μπακογιάννη είναι σίγουρο πως θα καταλήξει σε γάμο. Οι αρχικές συναντήσεις του Γιάννη Μιχαλάκη με τον Κώστα Μπακογιάννη είχαν θετικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια ακολούθησε το ραντεβού Αντώνη- Ντόρας. Η αρχηγός της Δημοκρατικής συμμαχίας έθεσε ως όρο να μπουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια οι κύριοι Κοντογιάννης, Μαρκογιαννάκης και Αυγενάκης αλλά και οι Οικονόμου και Ζαφειριάδης ενώ παραμένει άγνωστο τί θα γίνει με τους Σκυλακάκη και Χατζηδάκη. Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως η κίνηση αυτή θα αποφέρει καρπούς στο κόμμα από τον κεντροδεξιό χώρο και θα ανεβάσει τα ποσοστά στην Κρήτη καθώς ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στο νομό Χανίων είχε περισσότερους σταυρούς απ' όσους όλοι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας.
Η κατάσταση με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι πιο περίπλοκη. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως θα ξαναχτίσει το κόμμα αλλά ήδη στελέχη του όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ) και ο Θάνος Πλεύρης συνομιλούν με την Συγγρού. Στη Νέα Δημοκρατία περιμένουν να ολοκληρωθούν θετικά οι επαφές με τη Ντόρα Μπακογιάννη και μετά να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις συνομιλίες με το ΛΑΟΣ. Οι πιθανότητες για την ώρα είναι 50-50.
Σημαντική θεωρείται και η ενεργοποίηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο πρώην περιφερειάρχης είχε κατά καιρούς εκφραστεί ασκώντας κριτική στη Συγγρού και οι σχέσεις με τον Σαμαρά δεν ήταν και οι καλύτερες. Θυμίζουμε πως στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 είχε αποσπάσει περίπου το 10% των γαλάζιων ψηφοφόρων.
Δύσκολα είναι τα πράγματα με το Στέφανο Μάνο. Ο επικεφαλής της Δράσης δεν φέρεται διατεθιμένος να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. Χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για τηλεφώνημά του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι που διέψευσε και ίσως συνεργαστεί με τον Θάνο Τζήμερο που και εκείνος είναι αρνητικός σε πιθανή συνεργασία με τη Συγγρού.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει, αν αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί, ο Κώστας Καραμανλής στην πανστρατιά του Αντώνη Σαμαρά αλλά κάτι τέτοιο για την ώρα φαντάζει μάλλον απίθανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: