ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τα πιθανά Γαλάζια ονόματα υπουργών στη νέα κυβέρνηση!!!

Στα δημοσιογραφικά γραφεία γίνεται παρέλαση ονομάτων που πιθανόν θα έχουν θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Τα περισσότερα μέλη μάλιστα θα είναι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και εκεί γίνεται και η μεγαλύτερη παρέλααση ονομάτων. Πρώτο αίνιγμα είναι η θέση του νέου υπουργού Οικονομικών.
Για τη θέση έχουν ακουστεί τα ονόματα των κ.κ. Κ. Χατζηδάκη και Βασ. Ράπανου. Σε ρόλο αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο Γιάννης Μουρμούρας ενώ δεν αποκλείεται η συμμετοχή σε ρόλο υφυπουργών των κ.κ. Σταϊκούρα και Μηταράκη.
Το όνομα του Κ. Χατζηδάκη «παίζει» όμως και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, για το οποίο ακούγεται και εκείνο του κ. Γιάννη Στουρνάρα (κατά πληροφορίες υπήρξε και τηλεφωνική επαφή Σαμαρά- Στουρνάρα γπροκειμένου να βολιδοσκοπηθούν προθέσεις).
Με βάση την ξεκάθαρη από το παρελθόν, θέση Σαμαρά για επανασύσταση του υπουργείο Ναυτιλίας έχει ακουστεί το όνομα του Αλ. Τουρκολιά, στελέχους της Εθνικής Τράπεζας ενώ, αντιστοίχως, εφ’ όσον αυτονομηθεί από το Πολιτισμού ο Τουρισμός, προωθείται η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Αξιοποίησή της πάντως θεωρείται δεδομένη ακόμη και στο ενδεχόμενο υφυπουργοποίησής της, υπό το υπουργείο Πολιτισμού.
Από τους βέβαιους προς αξιοποίηση θεωρείται και ο Κων. Αρβανιτόπουλος, πιθανώς στο υπουργείο Παιδείας –όπου διετέλεσε και κατά την πρωθυπουργία Παπαδήμου- εφ’ όσον τοχαρτοφυλάκειο διατηρηθεί από την ΝΔ.
Ένα από τα ζητήματα προς αντιμετώπιση είναι αυτό των κ. Άρη Σπηλιρωτόπουλου και Κυριάκου Μητσοτάκη, τα ονόματα των οποίων ακούγονται για το υπουργείο Περιβάλλοντος ή το υπουργείο Υποδομών.
Η συμμετοχή, μάλιστα, του κ. Μητσοτάκη εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τη συμμετοχή της κυρίας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση.
Το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται ότι ενδέχεται να αναλάβει ο κ. Μεϊμαράκης –το όνομα του οποίου «παίζει» και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- έντονα όμως ακούγεται και το όνομα του κ. Μανιτάκη.
Το υπουργείο Εξωτερικών είναι από τα χαρτοφυλάκια που η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να ακούγεται ως πιθανότερος υπουργός.
Ενισχυμένο ωστόσο είναι και το σενάριο ο κ. Αβραμόπουλος να προταθεί από την πλευρά της ΝΔ για Πρόεδρος της Βουλής, καθώς είναι μετριοπαθής και η ισορροπιστική, πολιτική του συμπεριφορά εκτιμάται ως η καταλληλότερη για τη διαχείριση του δύσκολου, επτακομματικού χάρτη της νέας Βουλής.


blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: