ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στους "4" του Euro U-19 η Εθνική Νέων

Νέοι μόνο στην… ταυτότητα αποδείχθηκαν οι παίκτες του Κώστα Τσάνα στον σημερινό «τελικό» με την Πορτογαλία, καθώς παίζοντας με ψυχή και καρδιά... Ανδρών, κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19, που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.
Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Νέων επικράτησε με 3-2 των Ιβήρων, κι έτσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της, πίσω από την Ισπανία, κάνοντας έτσι δικό της το εισιτήριο που οδηγεί στους «4» της διοργάνωσης.
Στα ημιτελικά η ομάδα του Τσάνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Αγγλία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Κατίδης, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (42’,69’), ενώ το σκορ είχε ανοίξει για τη «γαλανόλευκη» ο Γιαννιώτας στο 18ο λεπτό.
Οι Πορτογάλοι, οι οποίοι αν και ήταν το φαβορί, εν τέλει υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των διεθνών μας, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με τον Αντρέ Γκόμες (19’), ενώ σε 3-2 μείωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Το Ζε.
Το μοναδικό μελανό σημείο για την ομάδα μας από το σημερινό παιχνίδι είναι η αποβολή με κόκκινη κάρτα του Μαυρία, ο οποίος θα απουσιάσει από τον ημιτελικό της Πέμπτης.
O αγώνας
Οι διεθνείς μας μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι και κατάφεραν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο με το… καλησπέρα.
Μάλιστα η ομάδα του Κώστα Τσάνα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ αρκετά νωρίς, με ωραίο σουτ του Γιαννιώτα στο 18ο λεπτό.
Η χαρά της ελληνικής ομάδας όμως κράτησε λίγο, καθώς στο επόμενο λεπτό, ο Αντρέ Γκόμες με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα, κάνοντας το 1-1.
Οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν στο 37ο λεπτό, όταν ο Μάρτινς δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ελβετού διαιτητή, για σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα.
Τα… δεινά των Πορτογάλων δεν είχαν όμως τελειώσει, καθώς στο 42ο λεπτό ο Κατίδης έβαλε εκ νέου την εθνική σε θέση οδηγού στο σκορ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1 για τη «γαλανόλευκη».
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έδωσε χώρο στους Πορτογάλους, προσέχοντας να μην κινδυνέψει η εστία του Καπίνο, ενώ προσπάθησε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις.
Όπερ εγένετο στο 69΄: ο πολύ δραστήριος Γιαννιώτας έκανε ατομική προσπάθεια και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που περίμενε ο Κατίδης για να κάνει το 3-1, σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του στη διοργάνωση.
Η ελληνική ομάδα, η οποία έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μαυρία στο 76’, ενώ είχε και δοκάρι με τον Διαμαντάκο στο 64', δεν απειλήθηκε στη συνέχεια του ματς, με τον Μπετίνιο απλώς να μειώνει στο τελευταίο λεπτά των καθυστερήσεων.
Πορτογαλία (Έντγκαρ Μπόργκες): Βελόσο, Αλμέιδα (67’ Κανσέλο), Φερέιρα, Λόρι, Μάρτινς, Σα, Μπρούμα, Μάριο (87’ Το Ζε), Εσγκάιο, Καβαλιέρο (83’ Μπετίνιο), Γκόμες.
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλιδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλας (63’ Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (73’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.
Διαιτητής: Μπιέρι (Ελβετία)
Βοηθοί: Λίστκιεβιτς (Πολωνία), Κόλεφ (Βουλγαρία)


Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: