ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αντισυλληπτικό τζελ μόνο για άνδρες

Περισσότερες εναλλακτικές αντισύλληψης προσπαθεί να δημιουργήσει η επιστήμη για τους άνδρες. Τζελ που υπόσχεται την αντισύλληψη μέσω της μείωσης της ποσότητας των σπερματοζωαρίων βρίσκεται στο μικροσκόπιο Αμερικανών ερευνητών του Βιοϊατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Λος Αντζελες και του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
Το τζελ, που περιέχει την ορμόνη τεστοστερόνη και συνθετική προγεστίνη και ονομάζεται Nestorone, δοκιμάστηκε σε ενενήντα εννέα άνδρες για περίοδο έξι μηνών. Τα δύο τρίτα των ανδρών χρησιμοποίησαν τζελ που περιείχε τεστοστερόνη και Nestorone, ενώ οι υπόλοιποι χρησιμοποίησαν τζελ που περιείχε τεστοστερόνη και ψευδοφάρμακο.

Το 88-89% των ανδρών που χρησιμοποίησαν το Nestorone είχαν μειωμένα επίπεδα σπερματοζωαρίων, δηλαδή λιγότερο από ένα εκατομμύριο ανά μιλιγκράμ σπέρματος. Από αυτούς, σχεδόν το 80% εμφάνισε παντελή έλλειψη σπερματοζωαρίων στο σπερματικό του υγρό. Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες που χρησιμοποίησαν το τζελ με το ψευδοφάρμακο ήταν μόλις 23%. Ο συνδυασμός προγεστίνης και τεστοστερόνης έχει δοκιμαστεί και σε προγενέστερες μελέτες σε ενέσιμη μορφή ή σε δερματικό επίθεμα.
Οπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας δρ Κριστίνα Γουάνγκ, αυτοί οι συνδυασμοί τεστοστερόνης και προγεστίνης δρουν διακόπτοντας την παραγωγή των ορμονών που ρυθμίζουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων στους όρχεις. Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας, που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, έρχονται να δημιουργήσουν την αισιοδοξία στις γυναίκες ότι πλέον και οι άνδρες θα μοιράζονται την ευθύνη της πρόληψης ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Ακόμη μάλιστα και αυτοί που υποστηρίζουν ότι νιώθουν άβολα κατά τη σεξουαλική πράξη με τη χρήση προφυλακτικού, δεν θα έχουν πλέον δικαιολογία. Σε παλαιότερη έρευνα στις ΗΠΑ, τα δύο τρίτα των ανδρών που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι θα σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν μέσα αντισύλληψης αν ήταν εφικτή κάποια ορμονικού τύπου μέθοδος. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον χρόνο διάθεσης στην αγορά του Nestorone, οι ειδικοί συστήνουν υπομονή καθώς εκκρεμούν ακόμη κλινικές μελέτες ώστε να αποδειχτεί απόλυτα η αποτελεσματικότητα και ασφάλειά του.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: