ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τελικός Euro U19: Ελλάδα – Ισπανία 0-1 (video)

H Εθνική νέων ηττήθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την ανώτερη Ισπανία με 0-1 στο Ταλίν της Εσθονίας, ωστόσο η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη διοργάνωση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στο πρώτο μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έδωσε χώρο στους Ισπανούς. Οι «φούριας ρόχας» απείλησαν στο 5’, με τον Σταφυλίδη να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή το σουτ του Alcacer, ενώ είχαν και τέσσερα καλά σουτ εκ των οποίων δύο κατέληξαν άουτ και δύο απόκρουσε ο Διούδης. Η μόνη καλή στιγμή για την Εθνική ήρθε στο 33’, όταν από σέντρα του Γιαννιώτα, ο Κατίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά, και στο 56’ άγγιξαν το γκολ καθώς από δυνατό σουτ του Campaña η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Στο 61’ ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε μία εκπληκτική διπλή επέμβαση σε σουτ των Jese και Torres. Με την Εθνική να μην απειλεί, η Ισπανία διατήρησε τον έλεγχο και στο 80′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Jese, που εκμεταλλεύτηκε άψογη πάσα του Gerard και με πλασέ έκανε το 1-0.
Γκολ: Gerard 80′
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ:
Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος (Μπακασέτας 84′), Κατίδης (Μπουχαλάκης 90′), Γιαννιώτας, Μαυρίας, Διαμαντάκος (Λυκογιάννης 67′).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Arrizabalaga, Ramalho, Alex Grimaldo, Johny, Derik, Campaña, Gerard (Juanmi 83′), Suso (Suarez 70′), Oliver Torres, Jesé Rodríguez (Bernat 90′), Paco Alcácer
Δείτε σε λίγο το video με το γκολ και τα highlights από τον τελικό του Euro U19, Ελλάδα – Ισπανία 0-1


sportena
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: