ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οι υπουργοί παίζουν την "κολοκυθιά"!!!

Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια..
Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί για το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων. Οι αποφάσεις μετατίθενται έτσι για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, την Τετάρτη.
Τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας επέμειναν στην αντίθεσή τους σύμφωνα με πληροφορίες στο ζήτημα νέων οριζόντιων περικοπών και αντιπρότειναν άλλα ισοδύναμα μέτρα για την εξοικονόμηση δαπανών.
Ο κ. Στουρνάρας πάντως χαρακτήρισε «συνεχιζόμενη διαδικασία» τις συζητήσεις για το ζήτημα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, στην οποία έλαβαν μέρος εκτός από τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα , ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και οι αρχηγοί των τριών ενόπλων, των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, έληξε χωρίς αποτέλεσμα!
Η σύσκεψη διήρκησε για πάνω από 2,5 ώρες και μάλιστα τελείωσε χωρίς αποτελέσμα και ατά πάσα πιθανότητα η απόφαση για ειδικά μισθολόγια θα ληφθεί σε νέα συνάντηση που θα έχουν οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση την Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών
και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.
Αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να υποκαταστήσει τις φετινές περικοπές ειδικών μισθολογίων (αξίας 205 εκατ. ευρώ) με «ισοδύναμες» οριζόντιες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013 (εξοικονόμηση ετησίως 600 εκατ. ευρώ).
Στο τραπέζι έχει πέσει μεσοσταθμική μείωση των μισθολογίων δικαστικών, ιατρών, καθηγητών, διπλωματών, πολιτικού προσωπικού, αστυνομίας, ενόπλων δυνάμεων της τάξης του 12-14% η οποία όμως προτείνεται να είναι κλιμακωτή για να προστατευθούν κλάδοι που έχουν ήδη πληγεί σημαντικά αλλά και φέρουν ισχυρές αντιστάσεις.
Στην πρόταση αυτή το μεγαλύτερο «μαχαίρι» θα μπει σε δικαστικούς και διπλωμάτες, της τάξης του 20%, καθώς είναι η ομάδα με τα υψηλότερα εισοδήματα. Ακολουθούν με 10% περίπου οι εκπαιδευτικοί και ιερείς, με 8% οι ιατροί και με το πολύ 5% μείωση στους ένστολους.
Όλα δείχνουν πως για αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς η μείωση θα είναι κοντά στο 5%. Στο 8% θα κυμανθεί η μείωση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ και κοντά στο 10% με 12% για τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο 20% θα κυμανθούν οι μειώσεις για τους διπλωματικούς υπαλλήλους, τους αρχιερείς και τους δικαστικούς.
Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας επέστρεψε και η άφιξή του στην Αθήνα βάζει στην τελική ευθεία και τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, που θα περιληφθούν στο συνολικό πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στους επικεφαλής της τρόικας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι υπουργοί έφυγαν από τη σύσκεψη με κατεβασμένα κεφάλια.

Star.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: