ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συναγερμός για κενό ασφάλειας στον Internet Explorer

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε το κοινό να σταματήσει προσωρινά να χρησιμοποιεί τον Internet Explorer, λόγω της ανακάλυψης ενός νέου
κενού ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν διάφοροι χάκερ.
Η Microsoft ανέφερε πως θα παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια προσωρινή λύση, μέχρι το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί οριστικά με τις νέες αναβαθμίσεις ασφάλειας που σχεδιάζει.
Η γερμανική προειδοποίηση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) έρχεται μετά την ανακάλυψη από έναν ανεξάρτητο ερευνητή στο Λουξεμβούργο της «τρύπας» στο δημοφιλές λογισμικό πλοήγησης.
Ο ερευνητής Έρικ Ρόμανγκ διαπίστωσε ότι ο υπολογιστής του είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό «Poison Ivy», ενώ ανακάλυψε πως η μόλυνση έγινε μέσω του άγνωστου έως τώρα κενού ασφάλειας.
Το πρόβλημα αφορά την έκδοση 9 και τις παλαιότερες 7 και 8 του Internet Explorer, αλλά όχι την τελευταία έκδοση 10.
Η γερμανική κρατική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ο κώδικας που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση του κενού, διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο, συνεπώς η κυβερνο-απειλή θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.
Η Microsoft σύστησε στους χρήστες σε πρώτη φάση να «κατεβάσουν» ένα δωρεάν «μπάλωμα» ασφάλειας με την ονομασία "Enhanced Mitigation Experience Toolkit" (EMET) από τη διεύθυνση blogs.technet.com/msrc, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο, ενώ σε λίγες ημέρες, στην ίδια διεύθυνση, όπως ανέφερε, θα αναρτηθεί μια πιο μόνιμη λύση του προβλήματος.
Η εταιρία δεν έχει ακόμα διευκρινίσει σε πόσο χρόνο θα υπάρξει μια νέα ασφαλής έκδοση του Internet Explorer, που θα «φορτώνεται» αυτομάτως στους υπολογιστές των χρηστών. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα περίπου.

lifo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: