ΣΙΝΕ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εφυγε από τη ζωή ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Η οικογένεια της ιατρικής αλλά και του Άρη μετρά ακόμη μία απώλεια, καθώς το μεσημέρι έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτης Σπύρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Παναγιώτης Σπύρου άφησε την τελευταία του πνοή στην ιδιωτική κλινική της...
Θεσσαλονίκης «Κυανούς Σταυρός». Ο γνωστός καρδιοχειρουργός μετά την αυτοκτονία της κόρης «λύγισε» ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού.


Η πορεία του. 
Ο Παναγιώτης Σπύρου ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το 1983. Ήταν το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας, μάλιστα εκτός Αθηνών. Η πρωτοποριακή κλινική ανέκοψε τη ροή ασθενών προς το εξωτερικό. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε κέντρο μεταμοσχεύσεων για όλων των ειδών τις μεταμοσχεύσεις και η αίγλη της αυξήθηκε. Η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη τοποθέτηση της πρώτης μηχανικής καρδιάς στην Ελλάδα, μεταμοσχεύσεις καρδιάς-πνευμόνων, μεταμοσχεύσεις ζεύγους πνευμόνων ήταν μερικές από τις πρωτοποριακές για τη χώρα επεμβάσεις που έγιναν στη μονάδα-πρότυπο. Τότε η κλινική αριθμούσε 17 γιατρούς και γίνονταν 3-4 επεμβάσεις καρδιάς την ημέρα και μεταμοσχεύσεις όλων των ειδών. Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

seleo.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: