ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΟ-Φενέρ 69-55 (vid)

Της αμύνης τα παιδιά υποχρέωσαν την πλούσια Φενέρμπαχτσε σε οδυνηρή ήττα, όχι μόνο γιατί θα πρέπει να παίξουν σε 40 λεπτά τη χρονιά (ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους 16 της Ευρωλίγκα μοιάζει με
τραγωδία), αλλά γιατί την άφησε στους 55 πόντους (69-55), δείγμα της φοβερής και τρομερής άμυνας που έπαιξε.
 Κι όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε με… καθυστέρηση τριών λεπτών στο γήπεδο. Οι παίκτες του χαμένοι στην επιστροφή του Μπατίστ (ενδεχομένως και στις πρωινές διοικητικές εξελίξεις) μπήκαν μουδιασμένοι. Πώς μεταφράστηκε αγωνιστικά αυτό;Η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 0-8, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερα λάθη (δύο επιθετικά φάουλ του Ματσιούλις και δύο αποτυχημένες πάσες του Διαμαντίδη) και κανένα σουτ.

 Ο Άντι Πάνκο πέτυχε το πρώτο μακρινό σουτ (στα όρια του τρίποντου) και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όταν πάρει την μπάλα στο "ζωγραφιστό" λίγοι παίκτες μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.Οι "πράσινοι" απάντησαν με "νταμπλ σκορ" (12-6) και το δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να έχουν απόσταση ενός σουτ (12-14).Η δεύτερη περίοδος θύμισε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Ρεάλ. Άμυνα που στραγγάλιζε τον αντίπαλο, με τον Λάσμε να κατεβάζει τον γενικό, τους Μπανκς και Μπράμος (δευτερευόντως και τον Διαμαντίδη) να "καταπίνουν" τους περιφερειακούς του Πιανιτζιάνι.

 Ο Σχορτσιανίτης ισοφάρισε, ο Πάνκο με δύο λέι απ έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα (18-14) και τιμώρησε το ροτέισον του Ιταλού κόουτς, που υποχρεώθηκε να δώσει ανάσες στον ΜακΚάλεμπ.Οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει μόλις ένα καλάθι (Άντερσεν) σε κακή αλλαγή παικτών του "τριφυλλιού", μέχρι να επιστρέψει ο ΜακΚάλεμπ (Ονάν και Ερμίς τα θαλάσσωσαν) και να πετύχει τρίποντο (20-19).Αν και με 0/7 τρίποντα οι "πράσινοι" βρήκαν διαδρόμους στο καλάθι, με τον Μπράμος, προηγήθηκαν με 28-19, για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 29-23.

 Αν και είχαν δύο φάουλ να δώσουν οι γηπεδούχοι άφησαν τον Σάτο να ευστοχήσει σε σουτ στην εκπνοή, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μπαίνει στο γήπεδο και να τα… χώνει στον Ούκιτς για την αβλεψία.Τείνει να αποκτήσει… στατιστική αξία το γεγονός ότι οι αντίπαλοι κλείνουν στο ΟΑΚΑ το ημίχρονο με καλάθι στην εκπνοή. Το έκανε ο Ρούντι Φερνάντεθ (με τρίποντο) στο παιχνίδι με τη Ρεάλ, το έκανε και ο Ντίνο Μούριτς (με ένα… άγγιγμα στην μπάλα) στο παιχνίδι με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Και στα δύο ματς οι "πράσινοι" κέρδισαν, οπότε μπορεί να θεωρηθεί και… γούρι.Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο ποιοτικά (και για τους δύο).

 Οι "πράσινοι" έχασαν την επαφή με το καλάθι, αλλά και οι Τούρκοι δεν τα κατάφεραν καλύτερα. Ο Σάτο ήταν ο… παίκτης της περιόδου, με τρία τρίποντα, τα δύο εκ των οποίων στο τελευταίο λεπτό! Από την άλλη πλευρά ο Σχορτσιανίτης ήταν σταθερό σημείο αναφοράς και ο Πάνκο αξιοπιστότατος. Στο τέλος της περιόδου τίποτα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟ να κρατά το +6 (43-37).

 Ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε ρεσιτάλ (πήρε την ταυτότητα του Πιανιτζιάνι) και στην τελευταία περίοδο είχε… έμπνευση να παίξει με τον Τσαρτσαρή στο "5" (παρότι είχαν πάει καλά ο Λάσμε στην άμυνα -και όχι μόνο- και ο Σχορτσιανίτης στην επίθεση).Το τρυκ του βγήκε, ο Τσαρτσαρής ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης σε αυτό το διάστημα και έτσι όχι μόνο δεν ανησύχησαν οι "πράσινοι" από τη… ρέντα του Σάτο, αλλά πήραν επιβλητική όσο και άνετη (ίσως την πιο άνετη από την αρχή της διοργάνωσης) νίκη.

 Ο Πάνκο ήταν ο πιο σταθερός της βραδιάς, ο Μπράμος έπαιξε πανέξυπνα (αν και στην άμυνα νικήθηκε από τον Σάτο), ο Διαμαντίδης είχε καλές και κακές επιλογές (πέτυχε ένα τρίποντο - μαχαιριά), ο Μπανκς ήταν σπουδαίος στην άμυνα και με εννέα πόντους στην τελευταία περίοδο έσωσε την παρτίδα και στην επίθεση (ως τότε ήταν κακός), ο Σχορτσιανίτης ήταν σημείο αναφοράς στο μπροστά μέρος του γηπέδου, ο Λάσμε σταθερός και δεδομένη αξία.

 Ο Παναθηναϊκός πάει στη Μόσχα να παίξει την πρωτιά (για το γόητρο), αλλά κανείς δεν περίμενε να βρεθεί τόσο ψηλά, όπως κανείς δεν περίμενε ότι η Φενέρμπαχτσε θα κινδυνεύει με αποκλεισμό.

 Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9 (1), Μπάνκς 9 (1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσιανίτης 11.

 ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 7 (1), Ονάν 5 (1), Ερμίς, Σάτο 20 (3), Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπατίστ 4, Καραμάν 2, Μπογκντάνοβιτς 6, Πρέλντζιτς 3.



basketblog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: