ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Οι 227 μέρες του Ζαρντίμ!!!


 

Στις 7 Ιουνίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την πρόσληψη του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία αντικαθιστώντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε. 
Διαβάστε πως φτάσαμε στο διαζύγιο.

Επτά μήνες μετά την πρόσληψή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποτελεί παρελθόν. Ο Πορτογάλος ήρθε, με την σκιά του Ερνέστο Βαλβέρδε να πλανάται πάνω από το Καραϊσκάκη, χωρίς όμως να καταφέρει ουδέποτε να παρουσιάσει ελκυστικό θέαμα και κυρίως να μπει στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού.

Η προετοιμασία ξεκινάει με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία, όμως τα πολλά ταξίδια για, φιλικές αναμετρήσεις σε Πορτογαλία, Ιταλία και πάλι Πορτογαλία να γίνονται αφορμές για τα πρώτα αρνητικά σχόλια.

Τα επίσημα παιχνίδια ξεκινούν, λίγο μετά από μία… φιλική τριάρα από την Νάπολι. Η πρεμιέρα με την Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνει ήττα και οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν με το… αριστερό τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους και το σερί ξεκινάει στο… σβηστό. Το πρώτο κρούσμα αντίδρασης, έρχεται όμως, μόλις την έκτη αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Αστέρα στις 7/10. Οι Αρκάδες είναι καλύτεροι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως η ομάδα του Ζαρντίμ φεύγει με νίκη χάρη σε ένα τέρμα του Χολέμπας, όμως μετά το φινάλε της αναμέτρησης ο κόσμος αρχίζει να αποδοκιμάζει.

Οι δύο κολλητές νίκες με την Μονπελιέ, θα ελαφρύνουν το κλίμα, κάτι που, όμως, είναι προσωρινό. Η ομάδα δεν παίζει μπάλα, οι συγκρίσεις, γίνονται, μοιραία, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το κλίμα στις εξέδρες είναι βαρύ. Αυτό δεν αλλάζει ούτε μετά το νικηφόρο παιχνίδι με την Άρσεναλ, την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σημείο αναφοράς για τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 9/12. Η κακή κατάσταση των «πράσινων» φέρνει επιθυμία για… διασυρμό στους «ερυθρόλευκους», όμως ο… ιός του πρωταθλήματος τους χτυπάει και πάλι και εμφανίζονται κακοί, κάτι που πιστώνεται ο Πορτογάλος.

Το ποσοστό 20 νίκες σε 26 παιχνίδια, το ότι ο Ολυμπιακός είναι μέσα στους στόχους και το γεγονός πως ήταν ο μόνος τεχνικός που φεύγει αήττητος στην Σούπερ Λίγκα μετά από 17 αγωνιστικές φαντάζει ιδανικό και κάνει τον Ζαρντίμ… ακούνητο από τη θέση του, όμως στον Πειραιά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Μετά τη νέα κακή εμφάνιση, παρά την χρησιμοποίηση πολλών βασικών, με την Καβάλα για το Κύπελλο Ελλάδας το ποτήρι φαίνεται να ξεχειλίζει. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πηγαίνει στο Ρέντη, «γκαζώνει» άπαντες, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο πρώην τεχνικός της Μπράγκα αποτελεί παρελθόν.

Στον Πορτογάλο, πιστώνεται η μέτρια εικόνα της ομάδας, ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα, άσχημη εντύπωση έκανε ο τρόπος με τον οποίο πανηγύριζε κάθε γκολ της ομάδας, ο οποίος προκαλούσε, τουλάχιστον, εκνευρισμό στις εξέδρες. Πλέον, ο Ζαρντίμ ανήκει στο παρελθόν και οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τον επόμενο προπονητή.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Χρήστος Γ. είπε...

Η απόλυση του Ζαρντίμ ήταν προδιαγεγραμμένη. Η αφορμή έλλειπε. Την έδωσαν οι διαμαρτυρίες των οπαδών για το κακό θέαμα, λες και πέρυσι η ομάδα έπαιζε καλύτερα. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός απαλλάχτηκε από ένα βαρύ συμβόλαιο. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι η ομάδα πάει καλά σήμερα με τον Νικοπολίδη απέναντι στα Γιάννινα θα πάει μέχρι τέλος με αυτόν. Η ομάδα ακολουθώντας το γενικό κλίμα μιζέριας της χώρας αλλάζει επίπεδο ποιότητας, ένα κλικ πάνω από τις άλλες ομάδες. Ίσα-ίσα να παίρνει το πρωτάθλημα και τα εκατομμύρια του 1ου γύρου του Champions League κι έχει ο θεός. Ότι γινόταν δηλαδή μέχρι τώρα. Ο Μαρινάκης προσπαθεί να αποφύγει η ομάδα του τα χάλια ΠΑΟ, ΑΕΚ, Αρη κλπ. Και φαίνεται ότι θα πετύχει με τα πρωτεία στο... χωριό (Ελλάδα). Η πόλη (Ευρώπη) μπορεί να περιμένει!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις